Az Asterix az Olimpián lett minden idők legdrágább francia filmje

Közel kétéves munkafolyamat után elkészült az Asterix-filmek legújabbika, az Asterix az Olimpián. A producer és rendező, Thomas Langmann az eddigi leglátványosabb Asterix-filmet szerette volna elkészíteni...
Közel kétéves munkafolyamat után elkészült az Asterix-filmek legújabbika, az Asterix az Olimpián. A filmet a gyártó már készítése közben hatvan ország forgalmazójának adta el. Egyedi módon a forgalmazók is ajánlhattak színészeket az alkotásba, melynek eredményeként a szereplőgárda több nemzetiséget is felvonultat. 
 
Emellett olyan „VIP-vendégekkel” színesítették a palettát, mint Zinedine Zidane focista, Michael Schumacher ex-Forma 1-es pilóta, Jean Todt, a Ferrari csapatvezetője, Amélie Mauresmo teniszezőnő, a 2006-os Australian Open bajnoka, de ide tartozik még Tony Parker kosárlabdázó (Eva Longoria férje), Jérome Banner kickbox világbajnok vagy éppen Adriana Karembeu, a világhírű modell. 
 
A filmből természetesen nem maradhatott ki Gérard Depardieu (Obelix megformálója), aki ezúttal olyan nevekkel játszott együtt, mint Alain Delon (Caesar szerepében) vagy a fiát, Brutust alakító Benoit Poelvoorde, illetve José Garcia
 
A producer és rendező, Thomas Langmann az eddigi leglátványosabb Asterix-filmet szerette volna elkészíteni, ami egyszerre vígjáték, akció- és kalandfilm. E cél érdekében a költségvetés igen hamar elérte a mintegy 75-80 millió eurót, és ezzel ez az alkotás lett minden idők legdrágább francia filmje. 
 
Az Asterix az Olimpián (eredeti címén az Astérix aux jeux olympiques) premierje Franciaországban január 30-án lesz, Magyarországon pedig – ahogy a legtöbb európai országban – január 31-én mutatják be. 
 
 
 
(SPI) 
2008.01.14
|


Film premierek

Übergáz

amerikai akcióvígjáték, 93 perc, 2019

Együtt megyünk

francia vígdráma, 132 perc, 2019

Szerelem második látásra

francia vígjáték, 117 perc, 2019

Szupercella 3.: Az Ördögverem

amerikai akciófilm, 97 perc, 2019
Játék
Kitűnő budapesti indie-rock zenekar, amely Európát is készül meghódítani.
Filmek a TV-ben
18:05
Szombat esti frász
amerikai-kanadai vígjáték, 1991
18:10
Derült égből
német krimi, 2017
18:15
Kétely
amerikai filmdráma, 2008
18:15
Vanília égbolt
amerikai romantikus dráma, 2001
18:15
Veszélyes szomszédok
amerikai thriller, 2017
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.