Apácashow

est.hu:
5/10
|
olvasói
9/10 (26)
Ez éppen nem az a fajta humoros film, ami bejön nekem, de egy családi mozinak dögmelegben elmegy, feltéve, ha estére öt üveg sörön túl van már az ember.
Whoopi Goldberg munkásságát nem kell részletezni ahhoz, hogy megsejtsük, milyen típusú élmény vár alkonyattájt ránk, a fonott kalács arcú színésznő bizony ezen az estén is nevettetni fog bennünket. A történetben ő egy Deloris nevű énekesnőt játszik, akinek élete a kaszinói munka fél-legális sávjában pereg, egészen addig kiszámíthatóan, amíg egy gyilkosság szemtanúja nem lesz. Az FBI úgy segít a karakán nótafán, hogy egy apácazárdába rejti, ami, ismerve Deloris vehemenciáját, tényleg alaposan átgondolt ötletnek tűnik. Ám egy filmben mindig kiderítik a tanúk lelőhelyét, itt is így történik. Whoopinak tehát két dolga is akad hirtelenjében, átalakítani a maga formájára az unalmas zárda életét, és ezzel egy időben túl is élni a veszélyes élethelyzetet.
 
De amiért igaziból mégis beválasztottam ezt a filmet az ajánlandó filmek sorába, az az a megdöbbentő tény, hogy Harvey Keitel is játszik ebben az alkotásban, amit egyszerűen nem tudok megmagyarázni az elfogyott partikokain égető hiányának késztető erejével, hiszen ahhoz bármilyen B kategóriás mozi megtette volna. Igaz, mint maffiafőnök, Harvey nem játszik valami sokat, de az indok, amiért elvállalt egy szerepet Whoppi filmjében, szerintem örökre titokban marad, amire talán bizonyíték lehet, hogy Goldberg művésznő jól eltűnt Hollywood süllyesztőjében, amire azért pusztán a rossz filmek és alakítások nem szoktak okként szolgálni. 
 
háopépé
2008.03.17
|
Sister Act
amerikai vígjáték, 93 perc, 1992
A Van aki forrón szereti átiratában a maffia elől menekülő Deloris apácának áll, kicsit lazít az erkölcsökön, majd alapít egy énekkart.
Rendező:

Emile Ardolino

Színész:

Whoopi Goldberg
(Deloris Van Cartier)

Maggie Smith
(főnökasszony)

Kathy Najimy
(Mary Patrick nővér)

Wendy Makkena
(Mary Robert nővér)

Harvey Keitel
(Vince LaRocca)

Mary Wickes
(Mary Lazarus nővér)

Bill Nunn
(Eddie Souther)

Richard Portnow
(Willy)

(4 kép)


Filmek a TV-ben
H
2
K
3
Sze
4
Cs
5
P
6
Szo
7
18:10
A hívatlan vendég
francia vígjáték, 1983
18:15
Bibi és Tina I. - A nagy verseny
német családi film, 2014
18:25
A nemzet aranya - Titkok könyve
amerikai kalandfilm, 2007
18:25
A szív bajnokai
amerikai film, 2009
18:30
Tarzan legendája
amerikai kalandfilm, 2016
Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
H
2
K
3
Sze
4
Cs
5
P
6
Szo
7
14:45
LEGO Friends: Lányok bevetésen
I. évad, 7. rész: Újra együtt
14:45
Veszélyes Henry
III. évad, 311. rész: Dodging Danger
14:46
Bing
I. évad, 59. rész: Bing Bunny 01 1059
14:50
Maggie és Bianca - Divatból jeles
I. évad, 7. rész: Modellnek lenni egy napra
14:50
A Tom és Jerry-show
2014, III. évad, 196. rész: Fekete csont
Játék
A Die Krupps legutóbb a Front Line Assembly vendégeként járt nálunk, most azonban headlinerként érkezik a Hajóra.
Pózolj Stonehenge-dzsel! 100 éve kezdődtek a stonehenge kutatások. Ebből az alkalomból gyűjtöttek össze a Stonehenge -nél készültturistafotókat, böngésszétek őket, csodásak! #stonehenge100 #regifotok #photohistory #stonehengehistory#tourists #stonehengetourist
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.