Superhero Movie

est.hu:
5/10
|
olvasói
8/10 (106)
A Horrora akadva-sorozat készítői már kimerítették a tinihorrorok és misztikus filmek kínálta paródialehetőségeket, úgyhogy most más műfaj kifigurázására nyargaltak át. Az új áldozat: Pókember.
A fent említett filmek írója, Craig Mazin nem sokat teketóriázott az egyik legnépszerűbb szuperhős kalandjainak megviccesítésével, egyszerűen fogta Peter Parker alapkalandját, a főhősre feszülős zöld ruhát adott, átkeresztelte Szitakötőre, és ráeresztette képzeletét. Rick Riker (Drake Bell - Enyém, tiéd, miénk) kalandjai ennek megfelelően szinte kockáról kockára követik hálószövő rokonának történetét, sorra jelennek meg a kissé átírt karakterek, és eregetnek perverz és obszcén poénokat. Albert nagybácsi (Leslie Nielsen) például folyton a szexre gondol, a gonosz Lou Landers (Christopher McDonald - Kvíz Show, Rekviem egy álomért) egy Keravill-reklám elszántságával gyilkol, sőt egy kis kitérő erejéig a komplett X-Men-csapat is tiszteletét teszi a filmben. A cselekményszabás olyan, mintha egy csapat óvodást egy hétvégén keresztül Donald rágós matricákkal kezeltek volna, majd megkérték őket, ugyan meséljenek már el egy szuperhősös történetet. És ők elkezdtek a legnagyobb jóindulattal, de alapvetően összefüggéstelenül magyarázni... 
 
Vajon mi lenne velünk Craig Mazin rendező és alkotótársai nélkül? És vajon mi lenne velük tisztességes horrorok és képregény-feldolgozások nélkül? Talán ők is nyugodtabban aludnának. 
 
csmozi
2008.05.07
|
Superhero Movie
amerikai akcióvígjáték, 85 perc, 2008
A Pókember sztorijának alternatív feldolgozása más szuperhősök kifigurázásával egybekötve. Csak erős idegzetű gyengeelméjűeknek.
Rendező:

Craig Mazin

Színész:

Drake Bell
(Rick Riker)

Sara Paxton
(Jill Johnson)

Leslie Nielsen
(Albert bácsi)

Christopher McDonald
(Lou Landers)

Kevin Hart
(Trey)

Marion Ross
(Lucille néni)

Keith David
(rendőrfőnök)

Robert Joy
(Dr. Hawking)

Jeffrey Tambor
(Dr. Whitby)

Forgalmazza: SPI
Bemutató: 2008. május 8.
(7 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
A szentendrei Skanzen a magyar nyelvterület népi építészetét, lakáskultúráját, gazdálkodását és életmódját mutatja be a 18. század közepétől a 20. század első feléig tartó időszakig.
Legnépszerűbb
Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.