Kezdődik a Valami Amerika 2. forgatása

Május 26-án elindul az új évszázad eddigi legnépszerűbb magyar mozifilmje, a Valami Amerika második részének forgatása. Herendi Gábor csak kisebb módosításokat hajtott végre a sikercsapaton – megerősítette például a forgatókönyves szekciót.
Hat éve, hogy Herendi Gábor vígjátéka, a Valami Amerika az új évezred legsikeresebb magyar filmjévé vált. Tavaly áprilisban lehetett először hallani arról, hogy a több mint 460 ezer nézőt meghódító filmnek jön a folytatása, melynek munkálataihoz minden egykori résztvevő nagy kedvet érzett. 
 
Alex, Tamás és a többiek tehát ismét öszeállnak, és május 26-án a kamera is elkezd forogni Budapesten. Hujber Ferenc, Pindroch Csaba, Ónodi Eszter, Oroszlán Szonja, Szabó Győző és Szervét Tibor mellett Csuja Imre, Besenczi Árpád, Kovács Lajos, Thuróczy Szabolcs és a fiatal Tompos Kátya is játszik a filmben, de az első részből is ismerős Reviczky Gábort és Kapácsy Miklóst is viszontláthatják a nézők. 
 
Hogy a történet az első részhez méltó és hasonlóan kacagtató legyen, arra a Csak szex és más semmi forgatókönyvírója, Divinyi Réka az egyik garancia, illetve Harmat Gábor – kettejükkel megerősítve szőtte Herendi a legnépszerűbb magyar baráti társaság újabb kalandjainak szálát. 
 
A történet onnan indul, ahol az első rész véget ért, de önmagában is érthető, élvezhető lesz. Ugyanennyire fontos a zene is: annak idején a Bon-Bon együttes slágert írt a filmnek, s most minden bizonnyal ugyanerre készül Hrutka Róbert, Pálvölgyi Géza és a Tankcsapda is – ők erősítik ugyanis a filmzenei szekciót. A képek minőségéről pedig Márton Balázs operatőr gondoskodik. A Valami Amerika 2-t a Skyfilm Studio készíti el a TV2-vel koprodukcióban. 
filmhu
2008.05.19
|


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Filmek a TV-ben
18:15
Flyboys - Égi lovagok
amerikai-francia háborús film, 2006
18:20
Attila, Isten ostora
I. évad, 2. rész, 2000
18:30
Bérgyilkosok
amerikai akciófilm, 1995
18:40
Mission Impossible
amerikai thriller, 1996
18:50
Második nekifutás
amerikai dráma, 1994
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.