Amerikai Hófehérke

est.hu:
7/10
|
olvasói
9/10 (15)
A klasszikus Grimm-mese modernizált, amerikai kolifilmbe oltott verziója „Snow White” helyett Sydney White-tal és a herceg helyett Tyler Prince-szel a főszerepben nem is olyan borzalmas, mint azt elsőre gondolnánk. Sőt.
A buta tinifilmnek tűnő Amerikai Hófehérkében első blikkre ugyan elég nehéz felfedezni a Hófehérke nyomait, de ha tüzetesebb vizsgálat alá vetjük, máris találunk jó pár kreatív megoldást. Néhány figurát ugyanis sikeresen és ötletesen mentettek át a klasszikus Grimm-meséből: a gonosz mostohából például Rachel Witchburn lett, egy beképzelt, hiú és pöffeszkedő diáktanácselnök, a főhős Sydney nagy ellenlábasa, aki tükör helyett állandóan egy listát nézeget a neten, ahol a „ki a legszebb a vidéken?” mintájára a legdögösebbeket pontozzák. 
 
Frappánsan sikerült a hét törpe adaptálása is: Tudorból állandóan kísérletező zsenigyerek lett, Kukából egy kissé debil srác, Hapciból folyton tüsszögő, hipochonder allergiás, Morgó egy elégedetlenkedő mufurc, aki blogján ostoroz mindent és mindenkit, Szundi pedig egy nigériai cserediák, aki három év alatt sem szokta meg az időeltolódást stb. 
 
Kicsit erőltetett ezzel szemben, ahogy a mérgezett alma helyett az ellen vírust küld Sydney stílszerűen Apple számítógépére, ahogy az alvó „királylány” felkeltése is sántít egy kicsit. Ahogy azonban a legjobb mesék végéről, úgy innen sem hiányozhat a tanulság: az Amerikai Hófehérke a meseeredetit elég lazán kezelő sztorija a másságot, a különcséget ünnepli az uniformizáló, üresfejű cicababák által vezetett diákszövetségek ellenében. 
 
 
Kiadás: 
Magyar, angol Surround hang, magyar felirat. Előzetes, werkfelvételek és párperces interjúk a főszereplőkkel (köztük az immár kiszőkült „Hófehérkével”), a rendezővel és a producerrel az eredeti nyelvű extrák. 
 
Sydney White, 2007 * 103 perc * Fórum Home Entartainment * (12) 
fürkész
2008.05.30
|


Film premierek

Jetikölyök

amerikai-kínai animációs film, 92 perc, 2019

Lázadók

francia vígjáték, 87 perc, 2019

Halálod appja

amerikai horror, 90 perc, 2019

Az angyal

argentin-spanyol krimi, 118 perc, 2018
Játék
One-woman show egy utolsó felvonásban William Luce művéből a GK Társulat és a Manna produkciójában.
Filmek a TV-ben
18:15
Tranzit
német film, 2018
18:30
Államérdek
amerikai akciófilm, 1997
18:45
Lara Croft: Tomb Raider 2. - Az élet bölcsője
amerikai-német-japán-angol akció-kalandfilm, 2003
18:55
A párizsi vonat
amerikai film, 2018
18:55
Kegyetlen játékok
amerikai dráma, 1999
Ma ingyenes a belépés a múzeumokba! A szentendrei Skanzenban ?56 falun című kiállítást nézhetitek meg! @szentendreiskanzen #56falun #oktober23 #nemzetiunnep
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.