Utazás Darjeelingbe

est.hu:
9/10
|
olvasói
9/10 (10)
Wes Anderson pontosan annyira különc, mint filmjeinek hősei (Okostojás; Tenenbaum, a háziátok; Édesvízi élet), és egy csodabogártól hiába is várnánk épkézláb történetet.
A film egyszerűen gyönyörű: a színpompás, egzotikus indiai helyszínek és a rendező hibátlan technikai és esztétikai érzéke tökéletesen egészítik ki egymás, így a három, egymástól rég elhidegült testvér utazásának története tényleg spirituális úttá válik. Hármójukat a legkisebbikük, a hiperoptimista Francis (Owen Wilson) hozza újra össze egy majdnem halálos motorbaleset után - ezért van pólyában a feje -, de nincs könnyű dolga a melankóliára és csajozásra hajlamos Jackkel (Jason Schwartzman) és a síkideg Peterrel (Adrien Brody): nem véletlen, hogy az útra kiválasztott indiai luxusvonat szűk kabinjában a feszültség hamar elviselhetetlenné válik. Hőseinket egy idő után le is szállítja a szigorú szikh utaskísérő, így bőröndjeiket maguk után vonszolva kell nekivágniuk a kietlen tájnak. Ami rájuk vár az jóval drámaibb, mint Anderson korábbi filmjeiben - és sokkal szebb is! 
 
 
Kiadás: Angol, magyar DD 5.1-es hang, magyar felirat. A félórás werkfilmnél érdekesebb Anderson 12 perces etűdje, a Hotel Chevalier, amiből megtudhatjuk, ki törte össze a filmbéli Jack szívét - hát Natalie Portman! 
 
The Darjeeling Limited, 2007 * 88 perc * Fórum Home Entertainment * (12) 
 
Vízer
2008.06.09
|
The Darjeeling Limited
amerikai kalandfilm, 87 perc, 2007
Rendező:

Wes Anderson

Színész:

Owen Wilson
(Francis)

Adrien Brody
(Peter)

Jason Schwartzman
(Jack)

Bill Murray
(az üzletember)

Amara Karan
(Rita)

Rendező:

Wallace Wolodarsky
(Brendan)

Színész:

Camilla Rutherford
(Alice)

Anjelica Huston
(Patricia)

(11 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Filmek a TV-ben
H
1
K
2
Sze
3
Cs
4
P
5
Szo
6
Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.