Kung Fu Panda

est.hu:
8/10
|
olvasói
8/10 (84)
Shrek után újabb animációs antihős a DreamWorkstől: egy dagi, esetlen, ügyetlen panda, Po, aki adottságai (pontosabban azok hiánya) ellenére is kung-fu mester lesz, a legendás Sárkányharcos.
Po, az álmodozó panda nappal apja levesbüféjében gályázik, álmaiban azonban (melyek japán animéket idéző módon kelnek életre) bálványai, az Őrjöngő Ötös (a kung-fu öt harcművészeti stílusának megfelelően egy tigris, egy daru, egy kígyó, egy sáska és egy majom) oldalán küzd mint vérbeli kung-fu harcos. Hamarosan egy váratlan fordulatot követően személyesen is találkozhat velük, hiszen őt választják ki, hogy beteljesítse az ősi jóslatot, és megvédje lakóhelyét, Békevölgyet a kegyetlen, bosszúra éhes hóleopárdtól. 
 
A Kung Fu Pandában üdítő újdonság, hogy a hasonszőrű animációs filmekkel ellentétben - leszámítva, hogy cselekményével kicsavart kung-fu filmnek is tekinthető, illetve az arra alkalmatlan kiválasztottá válásának motívuma miatt emlékeztet a Beverly Hills-i nindzsa című vígjátékra - nincs tele percenként érkező filmes és egyéb, felnőtteknek szóló utalásokkal. 
 
Mark Osborne és John Stevenson munkája inkább a klasszikus vígjátéki helyzetekre épít (lásd a panda vágyai és a valóság közt feszülő ellentét, félreértések apjával, egy cseppet sem hős alkatnak kell hősként viselkednie stb.), illetve a régimódi animációs filmekhez nyúl vissza, hiszen azon is sokat nevethetünk, milyen bájosan esetlen a főhős. S mivel pandákból sosem elég, a Kung Fu Panda hamarosan nem kevesebb, mint öt folytatást is kap... 
 
fürkész
2008.06.03
|
Kung Fu Panda
amerikai animációs film, 92 perc, 2008
Egy testes panda egy ősi jövendölés teljesítése érdekében kitanulja a kungfu minden csínját-bínját, és az Őrjöngő Ötös segedelmével megvédi az állatiságot a gonosz hóleopárd támadásától.
Forgalmazza: UIP-Duna Film
Bemutató: 2008. július 3.
(9 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Filmek a TV-ben
18:20
Wonder Woman
amerikai kalandfilm, 2017
18:20
Párbajhősök
angol filmdráma, 1977
18:30
Bumeráng
amerikai vígjáték, 1992
18:50
Országúti diszkó
amerikai akciófilm, 1989
18:55
Másnaposok
amerikai vígjáték, 2009
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.