Az Akadémia tisztségviselője lett Annette Bening

Annette Bening színésznőt, az Amerikai szépség és a Csodálatos Júlia sztárját választották meg az amerikai Filmakadémiánál, hogy a szervezeten belül képviselje a színészek szakosztályát.
Az Oscar-díjakat odaítélő Akadémia tagjai ugyanis összesen 14 külön szakosztályba tömörülnek (külön csoportot képviselnek nemcsak a színészek, rendezők, operatőrök, producerek, forgatókönyvírók, de még a látványtervezők, a hangtechnikusok, a rövidfilmesek és a vizuális effektes szakemberek is stb.). 
 
A 14 megválasztott vezető közül Bening volt az egyetlen, akit első alkalommal kértek fel az adott szakosztály képviseletére, a többieket – például Robert Rehme-et a gyártásvezetők, John Lassetert (Toy Story 1-2., Egy bogár élete, Verdák) a rövid- és animációs filmesek és Kathleen Kennedyt a producerek élére – mind újraválasztották. 
 
Annette Bening háromszoros Oscar-jelölt színésznő, a szintén színész Warren Beatty felesége korábban játszott többek között a Svindlerekben, a Bugsyban, a III. Richárdban, a Szerelem a Fehér Házban című romantikus filmben, az Amerikai szépségben, a Fegyvertársakban és Szabó István Csodálatos Júliájában. A magyar nézők legutóbb a nálunk csak DVD-n megjelent Kés, villa, ollóban láthatták. 
 
 
 
(variety.com) 
2008.07.08
|


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Filmek a TV-ben
H
23
K
24
Sze
25
Cs
26
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.