Banditák

est.hu:
7/10
|
olvasói
9/10 (14)
Először kissé nehéz megszokni Bruce Willis és Billy Bob Thornton kettősét. Willis sokkal lerobbantabb, mint máskor, a hosszú haj pedig pocsékul áll neki, Thornton pedig még ramatyabbul néz ki.
De a története nem indul túl jól, egész pontosan egy félresikerült bankrablás során látjuk először hőseinket, akik kénytelenek végiggondolni, mit is szúrtak el. Ők ugyanis a Megszálló Banditák, ami a megtévesztő magyar fordítás ellenére annyit jelent, hogy úgy rabolnak bankot, hogy előző este elmennek az igazgató házába, és foglyul ejtik az illetőt, családjával együtt. Aztán reggel, még nyitás előtt együtt elmennek a bankba és elviszik az összes pénzt. Ez jó kis terv, sokszor be is válik, egészen addig, amíg a véletlen össze nem hozza hőseinket egy Kate nevű furcsa asszonnyal. Ő aztán jól megkavarja a két lelkes bankrabló életét, mivel mindketten beleszeretnek, és ő egyiküknek sem tud nemet mondani.
 
Innentől már sok mindent lehet sejteni, de ezek közül aztán sokról kiderül, hogy bizony nem igaz, de bármilyen fordulatos is Barry Levinson (Étkezde, Jó reggelt, Vietnám!) alkotása, elsősorban mégsem a történetre, hanem a karakterekre épül. És hiába adott a két ripacskodó macsó, a filmet Cate Blanchette viszi el, aki ekkor már maga mögött tudhatott egy Oscar-díjat, mégis hajlandó annyit bohóckodni, amennyit kell, és annyira hülyét csinálni magából, amennyire csak lehet. Egyszerre jó komikus és nagyon szexi, a maga hisztis módján. Hozzá képest elég szürkének tűnik a nagy Burce Willis - aki ezúttal is becsempészte kislányait a filmbe - és a szintén Oscar-díjas Thornton is, akinek filmbéli allergiája az antik bútorokra korántsem kitalált.
 
Forrás: Est.Tv Magazin
2008.08.01
|
Bandits
amerikai vígjáték, 123 perc, 2001
Joe és Terry úri bankrablók: este becsöngetnek a bankvezető otthonába, másnap hármasban mennek dolgozni, majd kiürítik a páncélszekrényt. A tökéletes tervet természetesen a nő érkezése kavarja össze...
Rendező:

Barry Levinson

Színész:

Bruce Willis
(Joe Blake)

Billy Bob Thornton
(Terry Collins)

Cate Blanchett
(Kate Wheeler)

Troy Garity
(Harvey Pollard)

January Jones
(Claire)

Richard Riehle
(Lawrence Fife)

Brian F. O'Byrne
(Darill Miller)

Stacey Travis
(Cloe Miller)

Azura Skye
(Cheri)Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.