Az utolsó erőd

est.hu:
6/10
|
olvasói
9/10 (29)
Az erőd, egy speciális fegyintézet renitens, szabályszegő katonák, illetve tisztek számára, sajnálatos módon az utolsó állomás a szebb napokat látott Irwin tábornok egyébként briliáns karrierjében.
Miután a haditörvényszék bűnösnek találta parancsmegtagadásban, és megfosztotta rangjától – amit aztán furcsa módon a börtönben is villogtat –, Irwint a legszigorúbban védett katonai börtönbe szállítják, hogy letöltse tízéves börtönbüntetését. A börtön vasmarkú irányítója, a mind szakmailag, mind morálisan inkompetens Winter ezredes, aki eleinte tiszteletet mutat az egykor volt legendás tábornok iránt, ám ez a tisztelet hamarosan haraggá, majd nyílt ellenszenvvé alakul, hiszen Irwin folyamatosan szembesíti az ezredest a börtön vezetésében elkövetett hibáival. Winter próbálkozása, hogy Irwint bármi áron megtörje, csak fokozza Irwin ellenszegülését, ráadásul ezzel akaratlanul is ösztönzi a többi fegyencet is, hogy Irwin mögé álljanak, átvegyék a börtön irányítását, és az igazgatót eltávolítsák.
 
A bebörtönzött férfiaknak azt mondták, hogy többé nem katonák, pedig épp most készülnek bizonyítani, hogy még mindig készek megvívni egy háborút – ebben az esetben pontosan úgy, mint egy sakkjátszmát, azzal a különbséggel, hogy a nagyobb tudású játékos némi hendikeppel indul. Ennek megfelelően vannak beáldozott parasztok, megtévesztő hadműveletek, és egyéb taktikai húzások, és mivel a rendező, Rod Lurie maga is a neves West Point katonai akadémiára járt, majd sokáig a seregben szolgált, mindez roppant katonás és férfias. Persze kétség sem fér hozzá, hogy az igaztalanul bebörtönzött, talpig férfi és becsületes tábornok lesz a győztes, ám a Maffiózóknak köszönhetően Emmy-díjas Gandolfini mesteri játékával nem csak, hogy közelebb kerül a nézőkhöz, mint Redford, de le is söpri a vászonról.
2008.08.01
|
The Last Castle
amerikai akcióthriller, 131 perc, 2001
Rendező:

Rod Lurie

Színész:

Robert Redford
(Eugene Irwin tábornok)

James Gandolfini
(Winter ezredes)

Robin Wright
(Rosalie Irwin)

George W. Scott
(Thumper)

Mark Ruffalo
(Yates)

Steve Burton
(Peretz)

Delroy Lindo
(Wheeler)

Clifton Collins Jr.
(Ramon Aguilar)

Paul Calderon
(Dellwo)

(15 kép)


Filmek a TV-ben
18:05
Felhőatlasz
amerikai-német fantasy, 2012
18:20
Az utolsó fa
angol film, 2019
18:45
Felforgatókönyv
amerikai vígjáték, 2006
18:55
Érkezés
amerikai sci-fi, 2016
18:55
Iván
szlovén film, 2017
Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
04:02
Monchhichi
I. évad, 26. rész
04:05
Gumball csodálatos világa
2011, II. évad, 291. rész: A póni
04:06
Bonbon és Bentley
2018, I. évad, 64. rész: Koldusból strucc
04:10
Game Shakers
II. évad, 204. rész: Programkód-zavar
04:10
Garfield és barátai
amerikai animációs sorozat (ism.)
Közlemény Budapest, 2020.03.12. A 2020. március 11-i kormányrendelet következtében a Pesti Est mind a nyomtatott, mind az online működését leállítja. A kialakult helyzet és a kormány döntése alapvetően befolyásolja az üzleti működésünket, emiatt kénytelenek vagyunk leállni a lapkiadással. Az elmúlt közel 30 év alatt ez lesz az első olyan hét, amikor a Pesti Est nem jelenik meg. Olvasóinkat arra kérjük, hogy tájékozódjanak – mind a hazai, mind a külföldi médiából – a koronavírussal kapcsolatos hírekről! Ehhez szeretnénk segítséget nyújtani, és kezdetnek ezeket weboldalakat ajánljuk az információszerzésre: angolul: theguardian.com németül: www.spiegel.de spanyolul: elpais.com franciául:  lemonde.fr Kedves olvasóink, arra szeretnénk kérni titeket, hogy tartsuk be az óvintézkedéseket, segítsük egymást abban, hogy a vírus terjedését lelassítsuk, és vigyázzunk egymásra, gondolkodjunk józanul. Hiányozni fogtok. Viszmeg Krisztina Lapigazgató
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.