Dokik – komikus medikusok

Scrubs, amerikai sorozat, 2001
Comedy Central, hétfő, kedd, 17h, 17.25, csütörtök, 20h-tól, szombat, 13h-tól
Amikor már azt gondoltuk, hogy teljesen telített a piac kórházi sorozatokkal, hogy már nem lehet még egy lapot húzni a medikusokra, sebészekre és szakorvosokra a Vészhelyzet, a Grace-klinika vagy a Doktor House és társaik után, itt a megtévesztően egyszerű című Dokik!
A felállásban semmi meglepőt nem találunk: a Szent Szív kórházba medikusok érkeznek, és megpróbálnak minél hamarabb beilleszkedni, megtanulni a szakmát és megfelelni szigorú, de rendszerint igazságtalan feletteseiknek. Ja igen, és közben annyit kavarnak egymással, amennyit csak lehet.
 
Ám a szériát kitaláló Bill Lawrence nem a Vészhelyzetről mintázta történetét, hanem kissé meglepő módon a Simpson családról. Ugyanolyan lökött „családot”, visszatérő szereplőket, és félidióta környezetet teremtett, mint ami kedvenc rajzfilmsorozatunkra jellemző, és ebben a kórházban bármi megtörténhet. Már csak azért is, mert főhősünket és narrátorunkat, Dr. John „J. D.” Michael Dorian (Zach Braff) igen élénk fantáziával áldotta meg az Úr, és ha csak teheti, saját táncos-zenés álomvilágába menekül. 
 
J. D. és legjobb haverja, Turk (Donald Faison) nap mint nap küzdenek meg lehetetlen betegekkel, kellemetlen kollégákkal, vonakodó barátnőkkel – és akkor még nem beszéltünk a legviccesebb mellékszereplőről, az übergenya gondnokról. Ráadásul mindig akadnak jó nevű vendégszereplők, mint Michael J. Fox, a mindig szexi Heather Graham, Matthew Perry, Tara Reid vagy a teljesen érthetetlenül motyogó Colin Farrell
 
Tudtad? 
 
Zach Braff már rendezőként is bemutatkozott a Régi környék című filmjével, amelynek Natalie Portman a főszereplője. Braff mellesleg a sorozat zenéinek az egyik előválogatója, de bármelyik stábtag javasolhat egy-egy számot, és ezek rendszerint be is kerülnek. A szériát egy használaton kívüli kórházban forgatják, az alsó szinten rendezték be a műtőket, a recepciót és egyéb forgatási helyszíneket, a másik két szinten pedig az irodái és pihenőszobái vannak, ahová házi kedvenceket is be lehet vinni. A gonoszkodó gondnokot alakító Neil Flynn minden esetben szabadon improvizál, így az ő szövege nem is kerül a forgatókönyvbe.  
 
(Forrás: EST.TV Magazin)
2008.08.12
|
(15 kép)


Filmek a TV-ben
H
29
K
30
Sze
1
Cs
2
P
3
18:05
X-Men: Sötét Főnix
amerikai fantasztikus akciófilm, 2019
18:10
18:20
Így neveld az anyádat
amerikai vígjáték, 2012
18:25
A bakancslista
amerikai kalandfilm, 2007
18:25
Mint a hurrikán
amerikai vígjáték, 1999
Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
H
29
K
30
Sze
1
Cs
2
P
3
16:15
Gumball csodálatos világa
2011, II. évad, 251. rész: A koponya
16:15
Rubi Szivárványiában
koreai-kanadai-amerikai animációs sorozat (ism.)
16:19
Bébi bolondos dallamok
I. évad, 183. rész
16:25
Gumball csodálatos világa
2011, III. évad, 471. rész: Az anyák
16:25
Fifi virágoskertje
I. évad, 17. rész
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.