Az eltakarítónő

est.hu:
7/10
|
olvasói
8/10 (23)
Rendszerint ódzkodunk attól, hogy olyan filmet ajánljunk, amelyet Rowan Atkinson, alias Mr. Bean nevével fémjeleznek, de kivételt most azért teszünk, mert nevezett úr itt egyrészt nem abszolút főszereplő, másrészt egészen elviselhető.
Ezen felül szilárdan valljuk, hogy az angol humor jótékonyhatású az emberi szervezetre, és hetente legalább egyszer érdemes brit vígjátékot nézni, optimális esetben valamilyen Monthy Pyton-munkát. A nagyjából ismeretlen Niall Johnson filmje sem kivétel, noha a történet gyanúsan emlékeztet John Waters Kathleen Turner főszereplésével készített Titkos gyilkos mamájára. Igaz, itt a hangulat hamisítatlanul brit, a szereplők pedig mintha egy leporolt P.G. Woodehouse-regényből léptek volna elő, a helyszín pedig a minden rendes angol krimi otthona: a vidéki kisváros, amelynek neve ezúttal Little Wallop, lakóinak száma pedig pontosan 34 – legalábbis a film kezdetekor.
 
Walter Goodfellow a városka tiszteletese, aki rendszerint – már csak hivatásából kifolyólag is – a fellegekben jár, míg kikapós felesége, és erősen az anyjára ütő tini lánya mindenhol az élet örömeit keresi – nem úgy, mint kisfia, akit az iskolában terrorizálnak nap mint nap. A vak is láthatja, hősünknek segítségre van szüksége, és mivel Isten útjai kifürkészhetetlenek, a segítő kéz egy új házvezetőnő képében jelenik meg, aki a címben már sejtetett módszereket igénybe véve szabadul meg mindenkitől, aki a Goodfellow családra bármilyen fenyegetést jelent. A kedves, ősz hajú teremtés szerez néhány meglepetést a családnak, de a nézőknek is, és a film bájosan fekete humora elgondolkodtató válaszokat is tartalmaz mindennapi problémáink drasztikus megoldására – de mindenkit felkérünk, gondjait csakis békés, balta-, méreg- és íjpuskamentes módon oldja meg.
 
Forrás: Est.Tv Magazin
2008.08.15
|
Keeping Mum
angol vígjáték, 103 perc, 2005
A tiszteletes, a feleség és a szeretője kalandjai az idős házvezetőnővel, aki seperc alatt rendet vág a szertelen család életében. Remek angol fekete komédia Maggie Smithszel, Rowan Atkinsonnal és Kristin Scott Thomasszal.
Rendező:

Niall Johnson

Színész:

Rowan Atkinson
(Walter Goodfellow)

Kristin Scott Thomas
(Gloria Goodfellow)

Maggie Smith
(Grace Hawkins)

Patrick Swayze
(Lance)

Tamsin Egerton
(Holly Goodfellow)

Emilia Fox
(Rosie Jones)

Forgalmazza: Fórum Hungary
(10 kép)


Filmek a TV-ben
18:10
Fenyvesek úrnője 2.
német-osztrák romantikus dráma, 2013
18:15
Zuhanás a szerelembe
amerikai romantikus vígjáték, 1984
18:25
Garni-zóna
amerikai romantikus film, 1982
18:30
Pókember
amerikai akciófilm, 2002
18:35
Az oroszlánkirály
amerikai animációs film, 1994
Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
04:17
Pat, a kutya
2017, 53. rész: Jó kutya
04:20
Sam, a tűzoltó
X. évad, 21. rész
04:20
Gumball csodálatos világa
2011, 212. rész: A banán
04:23
Pat, a kutya
2017, 54. rész: Múzeumlátogatás
04:30
Bibi és Tina
IV. évad, 7. rész: A kempingezés
Játék
Patrick deWitt nagysikerű regényéből készült ez a különleges hangulatú western, melyben egy testvérpár, Eli (Joaquin Phoenix) és Charlie Sisters (John C. Reilly) azt a megbízatást kapja, hogy végezzenek egy aranyásóval, aki meglopta főnöküket.
A rossz költészet világnapja van, írj bátran te is egy verset és kínozd vele a barátaidat/üzletfeleidet! #rosszkolteszetvilagnapja #augusztus18 #badpoemday #douglasadams
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.