A nemzet aranya

est.hu:
8/10
|
olvasói
8/10 (57)
Tartsunk ma Nicolas Cage-napot, kedves olvasóink, és adózzunk tisztelettel az egykor oly ígéretes, de ma már egyre furcsábban kinéző és viselkedő színész előtt, akit ezúttal a Da Vinci-kód amerikai, „lightos” verziójában láthatunk.
Itt ugyanis nem reneszánsz remekművek, hanem az amerikai függetlenségi háború relikviái szolgáltatják a kirakósjáték darabkáit, de az Indiana Jones-féle kalandvilág is felvillan kissé.
 
Hősünk, Benjamin Franklin Gates ugyanis archeológus, és családja hét korábbi generációjához hasonlóan ő is egy különös kincs megtalálására szenteli életét. Szerinte ugyanis annak idején George Washington rengeteg aranyat rejtett el, amikor az angolok megszorongatták, és most végre a kincs nyomára bukkan – csak az a baj, hogy a nyom a Függetlenségi Nyilatkozat szigorúan őrzött eredeti példányán található, amit így sajnos el kell lopni. A felbecsülhetetlen értékű dokumentumhoz azonban jár egy tudósnő is, aki, naná, hogy szép – mert hogy nézne ki a film, ha ijesztően ronda lenne? 
 
De mások is fenik a fogukat az aranyra, így hőseink a többi nyomot keresve és a rendfenntartó szervek, illetve a gonoszok elől menekülve bejárják az összes fontos amerikai emlékhelyet, amit kissé gyanakodni kezd az ember, hogy nem valami turisztikai hivatal szponzorálta-e a filmet. 
 
A cselekmény pedig végig igen mozgalmas és tempós, sőt helyenként egészen ötletes is, de a nagy tűzijáték és sűrű lövöldözés ellenére nem ölnek meg benne senkit, és ez szimpatikus. Ráadásul a filmnek sajátos humora van, amit Jon Turteltaub rendező általában azzal idéz elő, hogy szereplői nem az adott szituációnak megfelelően viselkednek, Nicolas Cage pedig még pocakosan is szórakoztató.

 
2008.09.26
|
National Treasure
amerikai akciófilm, 100 perc, 2004
Kicsi, de lelkes történészcsapat ered a templomosok ősi kincsének nyomába, de ehhez némi bűnözésre van szükségük. Kellemes tudósakciózás az amerikai őstörténet kontextusában.
Rendező:

Jon Turteltaub

Színész:

Nicolas Cage
(Benjamin Franklin Gates)

Harvey Keitel
(Sadusky)

Jon Voight
(Patrick Gates)

Diane Kruger
(Abigail Chase)

Justin Bartha
(Riley Poole)

Sean Bean
(Ian Howe)

Christopher Plummer
(John Adams Gates)

Mark Pellegrino
(Johnson ügynök)

Annie Parisse
(Dawes ügynök)

Forgalmazza: InterCom
(4 kép)


Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.