Szakított Spielberg és a Paramount

Otthagyja a Paramount Pictures stúdiót Steven Spielberg és cége, a DreamWorks – helyette egy bollywoodi filmgyártóval közösen indít vadonatúj vállalkozást.
Az indiai Reliance Ada Grouppal kötött másfél milliárd dolláros megállapodás eredményeként a legendás filmes állítólag 35 filmet fog gyártani a következő öt évben. A bollywoodi cég egyébként az egyik legnagyobb résztvevője az indiai filmgyártásnak; Anil Ambani, a világ hatodik leggazdagabb embere vezeti, akinek most lehetősége nyílik Bollywoodon kívül Hollywoodban is filmeket készíteni. Az új, közös stúdiónak Spielberg pedig az egyik vezérigazgatója lesz. 
 
Spielberg ugyanakkor még több, jelenleg is folyamatban lévő projekt erejéig a Paramountnál marad – a hollywoodi óriásstúdióval közösen dolgoznak a Transformers második részén, illetve a When Worlds Collide című sci-fi klasszikus remake-jén. Ezekben a filmekben (illetve további kettőben) Spielberg producerként vesz részt, 2010-ben azonban végleg befejeződik a közös munka a filmes és a Paramount között. 
 
A „válás” egyébként mindkét fél szerint barátságosan zajlott. „Nagyszerű volt a DreamWorks csapatával közös munka – mind kreatív, mind gazdasági szempontból. Egy olyan kaliberű és tehetségű mesélővel pedig, mint Steven különösen nagy megtiszteltetés volt együtt dolgozni” – nyilatkozta Brad Grey, a Paramount Pictures vezérigazgatója. 
 
Spielberg szintén úgy nyilatkozott, hogy „élvezte a kreatív és az üzleti együttműködést a Paramounttal – a kapcsolatot ráadásul még a következő évekre is kiterjesztették.” A gigastúdió egyébként még 2006-ban vette meg a DreamWorksöt, és olyan filmeket gyártottak közösen, mint például a Transformers című kasszasiker. 
wenn
2008.10.06
|


Film premierek

Fájdalom és dicsőség

spanyol filmdráma, 113 perc, 2019

Átkozottul veszett, sokkolóan gonosz és hitvány

amerikai thriller, 108 perc, 2019

Aladdin

amerikai kalandfilm, 128 perc, 2019

A gyermek

ír horror, 90 perc, 2019
Játék
Egy nap Maggie, a tinédzser megkéri Sue Annt, a magányos nőt, hogy vegyen neki és pár barátjának piát, és Sue Ann kapva kap az esélyen, hogy szert tegyen pár gyanútlan, ám nála fiatalabb barátra.
Filmek a TV-ben
H
20
K
21
Sze
22
Cs
23
18:15
Dirty Dancing 2. (Piszkos tánc 2.)
amerikai romantikus dráma, 2004
18:20
A csodálatos Pókember
amerikai akciófilm, 2012
18:50
Az olasz munka
angol krimivígjáték, 1969
18:50
Danny Collins
amerikai dráma, 2015
19:00
Árvaház
spanyol-mexikói horror, 2007
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.