Szakított Spielberg és a Paramount

Otthagyja a Paramount Pictures stúdiót Steven Spielberg és cége, a DreamWorks – helyette egy bollywoodi filmgyártóval közösen indít vadonatúj vállalkozást.
Az indiai Reliance Ada Grouppal kötött másfél milliárd dolláros megállapodás eredményeként a legendás filmes állítólag 35 filmet fog gyártani a következő öt évben. A bollywoodi cég egyébként az egyik legnagyobb résztvevője az indiai filmgyártásnak; Anil Ambani, a világ hatodik leggazdagabb embere vezeti, akinek most lehetősége nyílik Bollywoodon kívül Hollywoodban is filmeket készíteni. Az új, közös stúdiónak Spielberg pedig az egyik vezérigazgatója lesz. 
 
Spielberg ugyanakkor még több, jelenleg is folyamatban lévő projekt erejéig a Paramountnál marad – a hollywoodi óriásstúdióval közösen dolgoznak a Transformers második részén, illetve a When Worlds Collide című sci-fi klasszikus remake-jén. Ezekben a filmekben (illetve további kettőben) Spielberg producerként vesz részt, 2010-ben azonban végleg befejeződik a közös munka a filmes és a Paramount között. 
 
A „válás” egyébként mindkét fél szerint barátságosan zajlott. „Nagyszerű volt a DreamWorks csapatával közös munka – mind kreatív, mind gazdasági szempontból. Egy olyan kaliberű és tehetségű mesélővel pedig, mint Steven különösen nagy megtiszteltetés volt együtt dolgozni” – nyilatkozta Brad Grey, a Paramount Pictures vezérigazgatója. 
 
Spielberg szintén úgy nyilatkozott, hogy „élvezte a kreatív és az üzleti együttműködést a Paramounttal – a kapcsolatot ráadásul még a következő évekre is kiterjesztették.” A gigastúdió egyébként még 2006-ban vette meg a DreamWorksöt, és olyan filmeket gyártottak közösen, mint például a Transformers című kasszasiker. 
wenn
2008.10.06
|


Film premierek

Demóna: A sötétség úrnője

amerikai családi film, 118 perc, 2019

Zombieland - A második lövés

amerikai horror-vígjáték, 99 perc, 2019

Álomnagyi

belga-francia vígjáték, 99 perc, 2019

A lelőhely

amerikai-kanadai sci-fi, 100 perc, 2018
Játék
One-woman show egy utolsó felvonásban William Luce művéből a GK Társulat és a Manna produkciójában.
Filmek a TV-ben
18:10
Pomádé
amerikai zenés film, 1978
18:10
Dr. Hope: Egy asszony nem adja fel 2.
német életrajzi filmdráma, 2009
18:20
Millió dolláros bébi
amerikai filmdráma, 2004
18:40
Pokolfajzat
amerikai akciófilm, 2004
18:45
Cliffhanger - Függő játszma
amerikai akciófilm, 1993
Ma meg holnap látogatható még a World Press Photo kiállítás. Nézzetek meg mindent a világról! #worldpressphoto2019 #kiallitas #foto #fotokiallitas #kiallitasajanlo #nemaradjle
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.