Katasztrófafilm

est.hu:
1/10
|
olvasói
6/10 (22)
A paródia hálás műfaj, hiszen egyesíti a pimaszság báját a bennfentes tudás vonzerejével - nahát, ezt is felismertem jelleggel -, és nem kell vele sokat dolgozni, hiszen csak a feje tetejére kell állítani pár, mások által kitalált dolgot. És még így is el lehet b***ni!
A nyolcvanas évek olyan stílusparódiái, mint az Airplane, a Top Secret vagy a Csupasz pisztoly minden otrombaságuk mellett teli voltak remek poénokkal, pazar vizuális gegekkel és egyáltalán, ötletekkel. Azok voltak a szép idők! Ma a poén kimerül annyiban, hogy valaki kutyakakit ken szét az arcán, vagy egy Amy Winehouse-imitátor egy óriásit böfög, majd ugyanezt a kunsztot még ötször megismétli - beszarás, mi? Az pedig, hogy itt a katasztrófafilmek kifigurázásáról lenne szó, egy percig sem igaz.
 
Ugyan néhány villanás erejéig megidéznek pár nagyobb hasznot hajtó filmet a zsánerből, sőt az elmúlt évek képregény-feldolgozásait is begyűrik valahogy, de aztán mégis ott lyukadunk ki, hogy Michael Jackson tök béna, mert fehér akart lenni, és biztos gyerekeket molesztál, pedig ezen még a nagymamám sem nevetett, amikor először hallotta Budapest ostroma alatt, és bizony nem az ágyúdörgés miatt. Szóval itt tartunk, és talán igazuk van azoknak, akik szerint ez a világ megérett a pusztulásra, mert az eddig felsorolt vádak ellenére a Katasztrófafilm garantáltan siker lesz a hazai mozikban. Hogy miért? Mert lehet röhögni rajta - ahogy ezt a nagyon „eccerű” emberek szokták mondani, ha megígérik nekik, hogy végre szórakozhatnak.
Vízer
2008.11.05
|
Disaster Movie
amerikai vígjáték, 90 perc, 2008
A Csajozós film és a Bazi nagy film alkotói most a katasztrófafilm műfaját állíccsák pellengérre.
Forgalmazza: Budapest Film
Bemutató: 2008. november 20.
(13 kép)


Film premierek

Demóna: A sötétség úrnője

amerikai családi film, 118 perc, 2019

Zombieland - A második lövés

amerikai horror-vígjáték, 99 perc, 2019

Álomnagyi

belga-francia vígjáték, 99 perc, 2019

A lelőhely

amerikai-kanadai sci-fi, 100 perc, 2018
Játék
Tíz éve született a zenekar a Magyar Színház büféjében és szilveszterkor léptek fel együtt először „jelmeztelenül”.
Filmek a TV-ben
H
14
K
15
Sze
16
18:10
Nele Berlinben
német romantikus vígjáték, 2015
18:35
Willow
amerikai kalandfilm, 1988
18:50
Az igazság nevében
amerikai akciófilm, 2002
18:50
A mélybe
francia romantikus film, 2017
18:55
Kedves John!
amerikai romantikus filmdráma, 2010
Már a lelőhelyeken az új Pesti Est! Fotózkodj vele ha látod, használd a #pestiestles hashtaget, és mi belépőkkel ajándékozunk meg! #jatek #hashtagjáték #nyeremenyjatek #kulturalisjatek
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.