Eastwood sem játszik tovább

A 34 éves Joaquin Phoenix után újabb színész döntött úgy, hogy nem áll többé a kamerák elé. Igaz, a már régóta direktorként is tevékenykedő Clint Eastwoodnak érthetőbbek az indokai: a 78 éves filmes ezután csak rendezni fog.
Az élő hollywoodi legenda úgy nyilatkozott, hogy a közelgő Gran Torino című filmben alakított főszerep lesz az utolsó színészi munkája pályája során. Az Egyesült Államokban 2009. januárjában bemutatandó műben Eastwood egy koreai veteránt formál meg. 
 
A Gran Torinót egyébként ő maga is rendezte, ahogy korábban a Játszd le nekem a Mistyt!, a Bird, a Nincs bocsánat, A szív hídjai, a Tökéletes világ, az Államérdek, az Űrcowboyok, a Titokzatos folyó, a Millió dolláros bébi, a Levelek Ivo Dzsimáról vagy A dicsőség zászlaja című alkotásokat is. 
 
Eastwood munkássága tehát rendezőként legalább annyira ismert és elismert, mint színészként – ha nem még jobban, hiszen négy Oscar-díját is direktori (illetve produceri) ténykedéséért kapta (kettőt a Millió dolláros bébi – legjobb rendezés és legjobb film –, kettőt a Nincs bocsánat – szintén legjobb rendezés és legjobb film – című filmért). 
 
Színészként a filmest legutóbb éppen a 2004-es Millió dolláros bébiben láthattuk, következő rendezését, az Elcserélt életeket pedig a magyar mozikban jövő februártól nézhetjük meg, és direktorként már a Gran Torino után, 2009-re is be van táblázva, hiszen ő rendezi a Nelson Mandela-életrajzi filmet, a The Human Factort. 
 
Nem titok tehát, hogy Eastwood egyre inkább a rendezésre koncentrál. Erről ő maga a következőképpen vallott egy ír lapnak, a Sunday Worldnek: „Valószínűleg a Gran Torino lesz az utolsó. Ezután már tényleg szabadságolom magam színészként. Minden alkalommal, amikor túl vagyok egy filmen, úgy érzem, hogy na most már elég ebből. Mindig is jobban éreztem magam a kamera mögött.” 
wenn
2008.11.04
|


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
November 3. és 5. között az Európai Parlament idén is az Uránia Nemzeti Filmszínházban mutatja be az Lux-díjra jelölt, döntős filmeket.
Filmek a TV-ben
H
12
K
13
Sze
14
Cs
15
P
16
Legnépszerűbb
Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.