Spirit - A sikító város

est.hu:
5/10
|
olvasói
5/10 (16)
Frank Miller nyerőszériában van, és ezt tudja is. A Sin City és a 300 után bármit eladhat a közönségnek - és a stúdióknak -, ha az eléggé stilizált, jó nők, férfias férfiak és vaskos fegyverek vannak benne. És persze kötelező a vérvörös felirat.
Meglepő módon Frank Miller ezúttal nem saját alapanyagból, hanem Will Eisner az 1940-es években született, veretes képregényéből dolgozik - és persze az is furcsa, hogy Miller először rendez egyedül, hiszen a Sin Citynél inkább gesztusként tüntették fel Robert Rodriguez mellett direktorként. Hőse a Szellem, aki pályáját még rendőrként kezdte, ám meggyilkolták, majd újjászületett és igazságosztóként tért vissza, hogy tovább folytassa a megkezdett harcot Central City sötét erői ellen.
 
A legsötétebb erő pedig bizonyos Octopus, - aki egyrészt nem azonos a Pókember 2. gonoszával, másrészt arról vált híressé, hogy mindenkit megöl, aki látta az igazi arcát, vagyis nyilván nincs rajta a Facebookon. Setét terveihez pedig szüksége volna egy antik amfórára, csakhogy némi bonyoldalmat okoz a tény, hogy a műtárgy a Szellem egyik szerelménél található. Neve ellenére a Szellem - aki icipicit Robinra emlékeztet a korai Batman tévésorozatból - ugyanis kifejezetten a test embere, így a film jelentős része különböző női testek és arcok bemutatásával telik. A többi némileg céltalan csihi-puhi, a kelleténél több filozofálgatás és nagyon dögös, javarészt okos számítógépek által generált látványvilág, illetve Samuel L. Jackson bohóckodása, hiszen a stílus megint könnyedén legyőzte a szegény tartalmat. 
 
Vízer
2009.03.05
|
The Spirit
amerikai akcióthriller, 100 perc, 2008
Frank Miller saját képregényét vitte filmre a megszokott formában. Vér, verejték és korrupció Central Cityben.
Rendező:

Frank Miller

Színész:

Scarlett Johansson
(Silken Floss)

Samuel L. Jackson
(Octopus)

Eva Mendes
(Sand Saref)

Paz Vega
(Plaster of Paris)

Gabriel Macht
(Spirit)

Jaime King
(Lorelei)

Eric Balfour
(Mahmoud)

Sarah Paulson
(Ellen)

Stana Katic
(Morgenstern)

Forgalmazza: Budapest Film
Bemutató: 2009. március 19.
(13 kép)


Film premierek

Mancs őrjárat

amerikai-kanadai animációs film, 69 perc, 2019

Út a királyi operába

angol-kubai-német-spanyol életrajzi dráma, 115 perc, 2018

Családi vakáció - Irány Ibiza!

belga-francia vígjáték, 87 perc, 2018

Aki bújt

amerikai horror, 95 perc, 2019

A bűn királynői

amerikai akcióthriller, 102 perc, 2019
Játék
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban.
Filmek a TV-ben
H
19
K
20
Sze
21
18:10
A Da Vinci-kód
amerikai thriller, 2006
18:10
A nyughatatlan
amerikai dráma, 2005
18:15
A nő, aki előttünk jár
amerikai film, 2017
18:30
A 22-es csapdája
amerikai háborús film, 1970
18:45
Galaktikus támadás
amerikai sci-fi, 1996
JÁTÉK!!! Ma kerül ki a lelőhelyekre a legújabb Pesti Est. Fotózkodj vele bárhol a városban, használd a #pestiestles hashtaget, és mi tuti megajándékozunk egy pesti program belépővel! . . . #jatek #nyeremenyjatek #játék #posztolj #szelfizzpestiesttel
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.