Dokumentumfilmet rendez Eastwood

Clint Eastwood színész-filmrendező úgy készül leróni tiszteletét az élete egyik hősének tekintett dzsesszénekes, Tony Bennett előtt, hogy portréfilmet készít róla a BBC számára.
A készülő produkcióban – amit a BBC tévécsatorna elismert Arena című sorozata számára forgatnak – a Piszkos Harry-filmek sztárja maga készít interjút az énekessel, ezenkívül megszólal benne Martin Scorsese rendező, Alec Baldwin színész és Mel Brooks komikus is. 
 
Clint Eastwood és a zene kapcsolata egyébként nem merül ki ennyiben: a színész-rendező maga is lelkes zongorista, és zenei producerként is tevékenykedett már, amikor ő hozott tető alá több produkciót is a Monterey Jazz Fesztiválon, de hasonló szerepkörben több fellépésén is együtt dolgozott az 1982-ben elhunyt dzsessz-zongoristával, Thelonious Monkkal is. 
 
A veterán filmkészítő pedig ezenkívül zeneszerzőként is szerzett már magának érdemeket: ő komponálta több saját filmje, nevezetesen a Titokzatos folyó, a Millió dolláros bébi, A dicsőség zászlaja és az Elcserélt életek kísérőzenéjét, Gran Torino című munkája azonos című és szintén általa (is) jegyzett betétdalát pedig Golden Globe-ra jelölték (az Elcserélt életek zenéjével egyetemben). 
 
Ami pedig a dokumentumfilmezést illeti, a Tony Bennett-portréfilm elkészítése a nagy visszatérést jelenti Eastwood számára, aki pályája során 66 filmszerepe mellett összesen 33 művet rendezett is – ezek közt vannak westernek, thrillerek, drámák és tévésorozatok epizódjai is, de dokumentumfilm csak egy: élete első rendezése volt (közvetlenül bemutatkozó nagyjátékfilmje, a Játszd le nekem a Mistyt! előtt) az 1971-es rövid dokumentumfilm, a 12 perces The Beguiled: The Storyteller, mely Don Siegel filmrendezőről szól. 
wenn
2008.12.30
|


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
November 3. és 5. között az Európai Parlament idén is az Uránia Nemzeti Filmszínházban mutatja be az Lux-díjra jelölt, döntős filmeket.
Filmek a TV-ben
H
12
K
13
Sze
14
Cs
15
P
16
Legnépszerűbb
Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.