Transz-Szibéria

est.hu:
6/10
|
olvasói
7/10 (7)
Volt idő, amikor a vasúti közlekedés nemcsak praktikusnak számított, de bizonyos presztízs is ragadt hozzá, és ekkor volt igazi divatja az Agatha Christie vagy Alfred Hitchcock-féle vonatos krimiknek - de ez már régen volt.
 A gyakorlatilag tökéletes pszichothriller, a Gépész után furcsa választás Brad Anderson részéről egy ennyire ódivatú műfajt újjáéleszteni, de lelke rajta. Maga a helyszín is a hidegháborús időket idézi, hiszen a Mandzsúriából induló és fél Oroszországot átszelő híres-hírhedt transzszibériai vasútvonalon járnak hőseink, a látszólag vagy talán tényleg átlagos amerikai párocska - kettejük közül Emily Mortimer játéka a kimagasló -, akiknek talán nem kéne mindenkivel összehaverkodniuk.
 
Elsőként érkezik hálófülketársnak a kedves spanyol srác meg a csaja, majd egy beszédes orosz rendőrtiszt váltja őket, de ezalatt azért pár dolog történik, például a feleség veszélyes flörtbe kezd a spanyollal, akinek számos matrjoska baba lapul a hátizsákjában, és mivel a nyitó képsorok eleve egy véres gyilkosság helyszínét mutatják, sejthetjük, hogy nem megy minden zökkenőmentesen. Végül is Oroszországban járunk, ahol bármi megtörténhet - aztán meglepő módon nem is történik annyi minden. Talán mi szoktunk hozzá a gyors tempóhoz és az egymást követő fordulatokhoz, és nem is biztos, hogy ez jó, de tény, hogy a film nem túl bonyolult és nem igazán nyakatekert - maga az igazi rosszfiú is rövid bemutatkozás után csak a játékidő felénél bukkan fel újra, hogy tegye, amit a filmbéli gazfickók tenni szoktak egy vonat kissé klausztrofóbiás terében. 
 
 
Vízer
2009.01.08
|
Transsiberian
angol-litván-német-spanyol thriller, 111 perc, 2008
Kínából Moszkvába menet egy amerikai párocska fura utastársakba botlik, és vonatútjuk finoman szólva rázósra sikerül. A vágányon kérjük vigyázzanak!
Rendező:

Brad Anderson

Színész:

Woody Harrelson
(Roy)

Emily Mortimer
(Jessie)

Kate Mara
(Abby)

Eduardo Noriega
(Carlos Ximénez)

Ben Kingsley
(Grinko)

Thomas Kretschmann
(Kolzak)

Forgalmazza: Fórum Hungary
Bemutató: 2009. január 15.
(12 kép)


Film premierek

Fájdalom és dicsőség

spanyol filmdráma, 113 perc, 2019

Átkozottul veszett, sokkolóan gonosz és hitvány

amerikai thriller, 108 perc, 2019

Aladdin

amerikai kalandfilm, 128 perc, 2019

A gyermek

ír horror, 90 perc, 2019
Játék
A világhírű zongoraművész, a Liszt-díjas Farkas Gábor legújabb, a Hungaroton gondozásában megjelent lemezének anyagát mutatja be szerda esti koncertjén.
Filmek a TV-ben
H
20
K
21
Sze
22
Cs
23
P
24
18:05
Floridai álom
amerikai film, 2017
18:10
Odd Thomas - A halottlátó
amerikai thriller, 2013
18:10
Pókember 3.
amerikai akciófilm, 2007
18:15
Pinokkió
olasz-német mesefilm, 2013
18:25
A púpos
olasz-német-francia filmdráma, 1997
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.