A Pegg–Frost-duó a Tintinben

A Haláli hullák hajnala és a Vaskabátok brit komikuspárosa, Simon Pegg és Nick Frost is szerepet kapott a készülő Tintin-filmben, ami Hergé képregényklasszikusán alapul, és Steven Spielberg és Peter Jackson rendezésében valósul meg.
Pegg és Frost a Tintinben az ügyetlen detektívpárost, Thomsont és Thompsont fogja alakítani. A két színész felkérése ugyanakkor kis kihívást jelent majd a 2010-ben bemutatandó film alkotói számára, hiszen a képregény-eredetiben az említett figurák egypetéjű ikrek (ránézésre legalábbis). 
 
A két tehetséges brit sztár az Andy Serkis és Eric Stoltz alkotta alkotta csapathoz csatlakozik (előbbi Haddock kapitányt, utóbbi állítólag Dr. Krospellt játssza majd). A látszat ellenére azonban a Tintin-adaptáció animációs film lesz: úgynevezett motion capture technológiával készül, melyben színészekkel veszik fel a jeleneteket, majd azokat animációvá forgatják át. 
 
A filmnek azonban egyelőre még nincs címszereplője – korábban úgy volt, hogy Thomas Sangster (a kisfiú az Igazából szerelem című romantikus vígjátékból) formálja meg az ifjú riportert, de ő nemrég visszaadta a szerepet. A belga képregénysorozat alapján egyébként több film is készül: korábban még három műről volt szó, de a legújabb híradások (talán a forgatás megkezdésének csúszása miatt) már csak két darabról szólnak – az elsőt Steven Spielberg, a másodikat Peter Jackson rendezi. A filmek Az unikornis titka és A Vörös Rackham kincse című Tintin-könyveken alapulnak. 
 
 
 
(est.hu összeállítás) 
2009.01.08
|


Film premierek

Erdei boszorkány - Tűzpróba

cseh-dán-magyar-norvég fantasy, 90 perc, 2018

Undipofik

amerikai-kínai animációs film, 87 perc, 2019

John Wick: 3. felvonás - Parabellum

amerikai akciófilm, 130 perc, 2019

Szívek királynője

dán-svéd filmdráma, 127 perc, 2019

Éter

lengyel-litván-magyar-olasz-ukrán történelmi dráma, 118 perc, 2018
Játék
Bizet klasszikus operája, a Carmen táncfantáziaként született újjá.
Filmek a TV-ben
22:55
Tiszta vér
amerikai krimi, 2007
23:00
A herceg
amerikai-angol akció-thriller, 2014 (ism.)
23:00
Miss Marple: A láthatatlan kéz
angol-amerikai krimi, 2006
23:05
A törvénytelenség börtöne
dél-koreai akciófilm, 2017
23:10
Gotti
amerikai életrajzi film, 2018
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.