Kedvenc helyek

Amerikai segítség az angoloknak az Eurovíziós fesztiválra

Az angolok semmit sem bíznak a véletlenre, mindent megtesznek a nyerő dal elkészítése érdekében.
Angliában véresen komolyan veszik az Eurovíziós Dalfesztivált, mert a szigetországban nem tudnak belenyugodni, hogy az egyik legnagyobb pophatalomként évek óta a vert mezőnyben végeznek a viadalon. Az angolok az elmúlt években is nagy reményeket fűztek a fesztiválszerepléshez, de bármilyen számot és előadót állítottak ki Európa többi országa ellen, daluk mindössze az utolsó helyek valamelyikére volt jó.

A britek most megelégelték a csúfos égések sorozatát, és Andrew Lloyd Webbert bízták meg azzal, hogy hozza össze a nyerő csapatot. A dalfesztiválon indított szerzeményt maga Webber komponálja meg, és a kiváló zeneszerző tagja annak a zsűrinek is, amely kiválasztja a szám előadóját. A kiválasztási procedúrához egy tehetségkutató valóságshow-t rittyentettek az angolok, amely már el is indult, a legelső versenyzőt éppen a napokban szavazták ki a BBC-n futó tévéműsor nézői.

Most az is eldőlt, hogy a dal szövegének megírásához külföldről bérelnek munkaerőt, a készülő versenyszám szövegét az amerikai Diane Warren írja majd. Warren ért a slágerszámokhoz, ő írta például Tony Braxtonnak az Un-Break My Heart című szerzeményt, de dolgozott már Cherrel, vagy az Aerosmith-szel is.

"Remélem, hogy Andrew Lloyd Webber zenéje és az én szövegem végre meghozza a várt sikert Angliának. A lehető legjobb számot írjuk meg, ezt megígérhetem" - ígérte Warren.

Lloyd Webber is várja már a közös munkát, azt nyilatkozta, nagy megtiszteltetés számára, hogy "Amerika egyik legnagyobb szövegírója" lesz a partnere.


bbc.co.uk
2009.01.12
|


Játék
Hú, mennyi holmit kell egy utazáshoz összepakolni! És akkor még könyveket is – ki tudja, melyik nap mihez lesz kedvetek, és főleg mennyi időtök marad este mesét olvasni a kalandokkal teli nap után!
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.