Kilencedik mennyország

est.hu:
7/10
|
olvasói
6/10 (7)
A Kínzó együttlét után újabb „botrányos” családi drámát tár fel egy német film, közvetlenül a meleg otthonból, sőt a hálószobából. Andreas Dresen munkája házastársi hűtlenségről beszél - a hatodik X-en túl.
A hatvanas éveiben járó Inge harminc éve él langyos összeszokottságban férjével. Ám váratlanul valami hihetetlen történik vele: szexuálisan vonzódni kezd egy másik férfihoz, a 76 éves Karlhoz, viszonyt kezd vele, majd viharos gyorsasággal bele is szeret. Az egészen abszurdnak vélt helyzetet nehezen kezeli és fogadja el maga Inge és családja is, de némi vívódás után be kell látnia: míg eddig csak az jelentett örömöt öreg napjaiban, hogy énekelni jár egy kórusba, a Karllal való kapcsolatnak köszönhetően még a hetedik mennyországon is túl jár a boldogságtól. 
 
A Kilencedik mennyországról előzetesen körülbelül annyit lehetett tudni, hogy ez az a film, amiben „öregemberek szexelnek”. Dresen filmje több és kevesebb is ennél. In medias res rögtön egy szexjelenettel sokkol, ám polgárpukkasztás helyett az alkotót az ízlésesség szándéka vezethette, hiszen semmi visszataszító nincs benne: a főhősnő inkább egy teltebb 45 évesre emlékeztet, az idős bácsinak pedig szinte csak kezét és arcát mutatják. A Kilencedik mennyország visszafogottan, finoman és érzékenyen bizonyítja be, hogy az idősek is ugyanolyanok, mint a fiatalok (ami az érzelmi és szexuális életüket illeti) - ez azonban azt eredményezi, hogy a film nem lesz sokkal több szimpla szerelmiháromszög-történetnél. Olyat meg már azért láthattunk egy párat... 
 
fürkész
2009.02.05
|
Wolke Neun
német romantikus filmdráma, 98 perc, 2008
Egy német asszonyság 30 évnyi házasság után fedezi fel a jó szex és a megcsalás örömeit. Kendőzetlen dráma a B oldal szépségeiről.
Rendező:

Andreas Dresen

Forgalmazza: Másképp Alapítvány
Bemutató: 2009. február 12.
(5 kép)


Film premierek

Kópé

amerikai-kanadai animációs film, 87 perc, 2019

Downton Abbey

angol filmdráma, 122 perc, 2019

Curtiz - A magyar, aki felforgatta Hollywoodot

magyar életrajzi dráma, 98 perc, 2018

100 dolog

német vígjáték, 111 perc, 2018
Játék
Cinke igazán jó gyerek: nem zavarja a szüleit, akik nagyon elfoglaltak, és mindent megadnak neki ...
Filmek a TV-ben
18:10
A kokainkölyök
amerikai bűnügyi film, 2018
18:10
Adele Spitzeder, a csaló
német-osztrák filmdráma, 2012
18:15
Halálos iramban 7.
amerikai akciófilm, 2014 (ism.)
18:25
Bérgyilkosok
amerikai akciófilm, 1995
18:30
Acélország
angol thriller, 2018
Ma kerül a lelőhelyekre, tonnányi őszi programmal (és egy Brad Pitt interjúval!!!) Játékunk is folytatódik: fotózkodj Pesti Esttel, használd a #pestiestles hashtaget, és mi belépőjegyeket adunk.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.