Mark képviseli hazánkat az Eurovíziós Dalversenyen

Többórás válogatás után megszületett a Magyar Televízió döntése: az idén Mark képviselheti Magyarországot a moszkvai Eurovíziós Dalversenyen. Az öttagú szakmai zsűrinek az elmúlt három hét alatt beérkezett százöt dalból kellett kiválasztania azt, amelyik várhatóan megállja a helyét a rangos megmérettetésen. A dalt a Fonogram gálán hallgathatják meg élőben az m1 nézői.
Még Nagy-Britanniából és Németországból is érkezett dal a Magyar Televízió január közepén meghirdetett felhívására, a beküldött százöt számból február 3-án, kedden elismert szakemberekből álló zsűri választotta ki az MTV versenydalát. A zsűri tagjai Szulák Andrea (előadóművész, az MTV műsorvezetője), Lengyel Zsolt (rendező), Szűts László (a MAHASZ elnökségi tagja), Gundel Takács Gábor (műsorvezető, előadóművész) és Harsányi Levente (műsorvezető) voltak.
 
Szulák Andrea, aki elsőként képviselte Magyarországot az Eurovíziós Dalversenyen, elmondta, Mark Vigyen a szél című száma rendkívül dinamikus, fiatalos, az előadó fiatal kora ellenére elért eredményei pedig garantálják, hogy biztosan helyt tud állni a nemzetközi porondon is. A dal szerzője a svéd Figge Boström, akinek nevéhez olyan együttesek slágerei fűződnek, mint a Westlife, az Ace of Base, Emilia vagy épp az Alcazar. 
 
Az egész napon át tartó zsűrizés folyamatáról Lengyel Zsolt rendező is nyilatkozott: a válogatás során az volt a fő szempontunk, hogy a magyar versenydal megfeleljen a mai európai zenei ízlésnek és a speciális eurovíziós trendeknek, továbbá alkalmas legyen arra, hogy erős színpadi produkcióként jó helyezést érjen el Moszkvában.
 
Lengyel Zsolt azt is elmondta, hogy az ő feladata lesz a magyar versenyző felkészítése a moszkvai fesztiválra, beleértve a dal megfelelő színpadi megjelenítését is. „Nagy munka áll még előttünk, hamarosan meg is kezdjük a felkészülést, hiszen már most látszik, hogy erős mezőny lesz" - tette hozzá az ismert televíziós szakember, aki már a február 11-i Fonogram gálán is közreműködik a produkció megvalósításában. Több ország ugyanis már bejelentette indulóját: a britek magát Andrew Lloyd Webbert kérték fel a dal megírására, a franciák egyik legjobb előadójukat, Patricia Kaast küldik, a dánok pedig egy Ronan Keating-szerzeménnyel indulnak. 
 
Mark 1989-ben született Németországban. Operaénekesnő édesanyja kiskorától tanította énekelni, emellett négy évig zongorázott és fuvolázni is tanult. 2004-ben költözött Magyarországra, és hamarosan be is robbant a hazai zenei életbe az S.O.S. Szerelem! című film betétdalával. Négy kislemeze mellett két nagylemeze jelent meg eddig, a 2007-es Ments meg szerelem! és a 2008-as Nem elég című album. 2007-ben a Viva Comet gálán ő lett az év új előadója, 2008-ban pedig a Fonogram gálán már mint az év felfedezettjét és az év hazai popalbumának előadóját ünnepelhették rajongói. 
 
A május 16-i döntőben a két elődöntőben legjobban szereplő húsz dal mellett a házigazda oroszok és a „Négy Nagy"-nak is nevezett brit, német, spanyol és francia köztévék előadói szerepelnek majd. 2009-ben nemcsak a nézői telefonos voksoknak, hanem a szakmai zsűrinek is fontos szerep jut, hiszen a döntőben fele-fele arányban számítanak majd a nézői és a szakmai szavazatok. 
 
(MTV) 
2009.02.03
|


Filmek a TV-ben
H
17
K
18
Sze
19
18:10
Elveszve az Amazonasnál
német film, 2013
18:25
A szökevény
amerikai akciófilm, 1993
18:30
Collateral - A halál záloga
amerikai thriller, 2004
18:30
Scooby-Doo és a madárijesztő
amerikai animációs film, 2013
18:40
Igazság - A CBS-botrány
amerikai filmdráma, 2015
Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
H
17
K
18
Sze
19
16:03
Hetedhét kaland
16:05
Chuck megoldja
I. évad, 1. rész: Menő Norm
16:06
Medvetesók
2015, 19. rész: Panda tüsszentése
16:12
Irány Okidó!
I. évad, 4. rész: Messy Goes To Okido 01
16:15
Bobby és Bill
francia animációs filmsorozat, Hagyd békén a parkunk!, 2016
Játék
AZ A BAAAJ... …hogy Kiki nem szeret kirándulni. És hogy anya mindig sokat dolgozik. És hogy a nagyi háza teli van pókokkal. És még annyi minden más is!
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.