Mark visszalépett, Tompos Kátya utazik az Eurovíziós Dalfesztiválra

Tompos Kátya Magányos csónak című dala fogja képviselni Magyarországot a májusi Eurovíziós Dalversenyen, miután a korábbi jelölt, Mark visszalépett.
A zsűri döntése értelmében a Magányos csónak című dalt, Pálvölgyi Géza szerzeményét jelöli a Magyar Televízió a 2009-es Eurovíziós Dalversenyre. A számot Tompos Kátya, a Nemzeti Színház színművésze adja elő. A dal a 40. Magyar Filmszemlén a szórakoztató közönségfilm díjával jutalmazott Valami Amerika 2. című filmben hangzott el először.
 
Az eredetileg jelölt Mark visszalépett. Az MTV ugyanis az őt indító kiadóval közölte: a jelölés alapfeltételének tartja, hogy az Eurovíziós Dalverseny szigorú előírásainak teljes körűen megfeleljen az zeneszám, amely Magyarországot képviseli a májusi moszkvai megmérettetésen. Ezt azért erősítette meg a köztévé, mert az esctoday.com rajongói honlap ma reggel közzétette: a dalversenyre jelölt magyar produkció, a svéd Figge Boström szerzeménye hasonlít egy 2006-os svéd tévés valóságshow betétdalára, amelyet szintén a svéd zeneszerző jegyez.

Plágiumról ugyan nem lehetett szó, a Warner Music Hungary/ Magneoton vezetői - az énekes menedzsmentjével és az előadóval együtt - mégis megvizsgálták a dallal kapcsolatos felvetést, majd közölték, hogy Mark mégsem megy Moszkvába. Az MTV-hez eljuttatott levelükben az is szerepelt, hogy sem Mark menedzsmentje, sem a kiadó nem tudott arról, hogy a szerzemény korábban már hallható volt egy svéd tévéműsorban, ezért is jelentkeztek a dallal a versenyre, de most visszaléptetik az énekest.

A Magyar Televízió tudomásul vette a döntést, és a felhívásra beérkezett pályaművek közül új dalt és előadót jelölt. Ez a Magányos csónak című szám, amelynek zeneszerzője Pálvölgyi Géza, szövegírója Duba Gábor, előadója pedig a Nemzeti Színház színművésze, a Valami Amerika 2. című film főszereplőjeként is megismert Tompos Kátya. Az MTV új jelöltje változatlan feltételekkel vehet majd részt az Eurovíziós Dalverseny május 14-i moszkvai elődöntőjén.

Tompos Kátya 1983-ban született Budapesten. 2005-ben végzett a Színház- és Filmművészeti Egyetemen. Előbb a József Attila Színház, majd a Bárka Színház társulatának tagja, 2008 óta pedig a Nemzeti Színház művésze. A Valami Amerika 2. előtt több filmben is szerepelt, így A gyertyák csonkig égnek (R: Iglódi István), a Régimódi történet (R: Bereményi Géza) és a Kire ütött ez a gyerek? (R: Alföldi Róbert) című alkotásokban. 2004-ben Edith Piaf Mylord című dalával megnyerte a színművészeti egyetem dalversenyét.

(MTV)

2009.02.04
|


Filmek a TV-ben
18:10
Látomás
japán romantikus film, 2018
18:15
Nyomoz az anyuci
amerikai krimi, 2004
18:25
A kilencedik kapu
amerikai thriller, 1999
18:25
Jack Reacher: Nincs visszaút
amerikai akciófilm, 2016 (ism.)
18:35
Rossz társaság
amerikai krimi, 2002
Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
17:30
Gofri, a csodakutya
II. évad, 14. rész
17:30
Vadócok
2018, I. évad, 21. rész: A bajnok
17:30
Táncakadémia
I. évad, 15. rész
17:32
Bori
I. évad, 14. rész
17:40
A Tom és Jerry-show
2014, I. évad, 21. rész: Alvászavarok
Játék
Tíz éve született a zenekar a Magyar Színház büféjében és szilveszterkor léptek fel együtt először „jelmeztelenül”.
METU - ma este őszi animációs válogatás a Puskin moziban. A belépés ingyenes! #moziajanlo #programajanlo #animacio #metuanimacio
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.