Tompos is visszalépett - Vajon ki utazik az Eurovíziós Dalfesztiválra?

Váratlanul érte a Magyar Televíziót a Sony BMG lemezkiadó bejelentése, mely szerint Tompos Kátya színésznő nem tud részt venni a százmilliós nézettségű Eurovíziós Dalversenyen. Az MTV szakmai zsűrije a napokban ismét összeül, hogy a beérkezett pályaművek közül új dalt jelöljön.
Az MTV szakmai zsűrije először Mark Vigyen a szél című számát találta a legérdemesebbnek arra, hogy képviselje hazánkat a nemzetközi versenyen. Mark örült a lehetőségnek, aztán kénytelen volt visszalépni, mivel kiderült, a svéd Figge Boström szerzeménye igencsak hasonlít egy 2006-os svéd tévés valóságshow betétdalára, amit szintén Boström írt. A dal tehát nem felelt meg a versenyfeltételeknek, mivel az Eurovíziós Dalfesztivál szabályzata kimondja, csak olyan szerzemény indulhat a megmérettetésen, amely korábban nem szerepelt tévéműsorban. 
 
A Magyar Televízió ezek után Tompos Kátyát és a Valami Amerika 2. betétdalát nevezte meg győztesnek, de Kátya, akárcsak Mark, visszalépett, és színházi elfoglaltságaira hivatkozva lemondta a szereplést, melyről a Sony BMG lemezkiadó vállalat tájékoztatta az MTV-t. A bejelentés váratlanul érte a köztelevíziót, hiszen a pályázat kiírásával egy időben az MTV közzétette a versenyt szervező EBU szigorú elvárásait, amelyeket a jelentkezők a pályázat benyújtásával automatikusan elfogadtak, illetve egyértelműen kifejezték szándékukat, hogy indulni kívánnak az Eurovíziós Dalversenyen.  
 
Ebben a helyzetben viszont az MTV-nek nincs más lehetősége, mint tudomásul venni Tompos Kátya döntését, és tovább kereni azt a zeneszámot, amely alkalmas arra, hogy Európa legnépszerűbb és legnagyobb hagyományokkal bíró dalversenyén képviselje Magyarországot. A dal és énekes kiválasztása a helyzetre való tekintettel később várható. 
 
2009.02.10
|


Filmek a TV-ben
18:15
Pókember 3.
amerikai akciófilm, 2007
18:25
Mission: Impossible 2.
amerikai akciófilm, 2000
18:30
Rocky 2.
amerikai filmdráma, 1979
18:35
Lenyűgöző teremtmények
amerikai fantasy, 2013
18:45
Parker
amerikai akciófilm, 2013
Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
04:02
Pat, a kutya
2017, 55. rész: A sztár látogatása
04:04
Gombby zöld szigete
I. évad, 10. rész
04:05
Chuck megoldja
I. évad, 9. rész: Chuck és a névsor
04:10
Gumball csodálatos világa
2011, 852. rész: A gördeszkás
04:10
Pat, a kutya
2017, 56. rész: Összefog a banda
Játék
Egy nap Maggie, a tinédzser megkéri Sue Annt, a magányos nőt, hogy vegyen neki és pár barátjának piát, és Sue Ann kapva kap az esélyen, hogy szert tegyen pár gyanútlan, ám nála fiatalabb barátra.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.