A forrás (2006)

est.hu:
7/10
|
olvasói
8/10 (7)
Az egyik legígéretesebb fiatal amerikai rendezőként számon tartott Darren Aronofsky első két filmjével kétségtelenül magasra tette a lécet.
1998-ban Pi című debütálásával sikerült a Sundance legjobb rendezőnek járó díját elnyernie, a köztudatba való berobbanást pedig az azóta is töretlen kultuszfilmstátuszban levő Rekviem egy álomért című alkotása biztosította örök időre. Harmadik rendezésére költségvetési és egyéb problémák miatt hat évet kellett várni - a feleakkora büdzséből és Brad Pitt és Cate Blanchett nélkül elkészült film végül 2006-ban került forgalmazásba. A forrás egy nagyon különös alkotás, ezt be kell vallanunk előre, kedves Olvasó. Egy szerelmi szál egy halálosan beteg nő (Rachel Weisz) és a lehetséges ellenszert megszállottan kutató orvos férje (Hugh Jackman) között - mondhatnánk egyszerűen, de ennél sokkal többről van szó. A három különböző, de tartalmilag mégis összefüggő idősíkban (a XVI. századi Spanyolország, napjaink és a jövő) játszódó történet egyszerre szimbolikus, fantáziaszerű és filozofikus, és értelmezése többféle megoldást - kinek pedig kudarcot - eredményezhet.
 
Aronofsky kétségkívül sajátos stílusban és megvalósításban foglalkozik a végtelen szerelem, az elmúlás és a beletörődés, az örök élet, illetve a múlt-jelen-jövő összekapcsolódásának kérdéseivel, de teszi mindezt kiváló zene és látvány kíséretében. A képi világ érdekessége, hogy még az űrbeli jelenetek is speciális számítógépes effektusok nélkül(!) készültek, a filmzene pedig a házi zeneszerző, Clint Mansell remekműve. A forrás már közvetlenül a bemutatóját követően megosztotta a nézőket és a kritikusokat, úgyhogy itt a lehetőség eldönteni, kedves néző: különleges remekmű, vagy elhibázott művészieskedés Aronofsky harmadik rendezése.

Forrás: Est.Tv Magazin
2009.03.13
|
The Fountain
amerikai romantikus filmdráma, 96 perc, 2006

Linkek


Kapcsolódó cikkek

(6 kép)


Filmek a TV-ben
18:05
Felhőatlasz
amerikai-német fantasy, 2012
18:20
Az utolsó fa
angol film, 2019
18:45
Felforgatókönyv
amerikai vígjáték, 2006
18:55
Érkezés
amerikai sci-fi, 2016
18:55
Iván
szlovén film, 2017
Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
04:52
Bonbon és Bentley
2018, I. évad, 71. rész: Tükörkúria
05:00
A nagy ho-ho-ho horgász I. sorozat
magyar rajzfilmsorozat, Teknősháton lovagolva
05:00
Masha és a medve
III. évad, 7. rész: Játék vége
05:00
Gumball csodálatos világa
2011, II. évad, 312. rész: A fénykép
05:00
Grizzy és a lemmingek
2016, II. évad, 144. rész: Szivárvány-rénszarvas
Közlemény Budapest, 2020.03.12. A 2020. március 11-i kormányrendelet következtében a Pesti Est mind a nyomtatott, mind az online működését leállítja. A kialakult helyzet és a kormány döntése alapvetően befolyásolja az üzleti működésünket, emiatt kénytelenek vagyunk leállni a lapkiadással. Az elmúlt közel 30 év alatt ez lesz az első olyan hét, amikor a Pesti Est nem jelenik meg. Olvasóinkat arra kérjük, hogy tájékozódjanak – mind a hazai, mind a külföldi médiából – a koronavírussal kapcsolatos hírekről! Ehhez szeretnénk segítséget nyújtani, és kezdetnek ezeket weboldalakat ajánljuk az információszerzésre: angolul: theguardian.com németül: www.spiegel.de spanyolul: elpais.com franciául:  lemonde.fr Kedves olvasóink, arra szeretnénk kérni titeket, hogy tartsuk be az óvintézkedéseket, segítsük egymást abban, hogy a vírus terjedését lelassítsuk, és vigyázzunk egymásra, gondolkodjunk józanul. Hiányozni fogtok. Viszmeg Krisztina Lapigazgató
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.