Anne Hathaway lesz Judy Garland

Mint arról nemrégiben beszámoltunk, életrajzi film készül Judy Garland musicalkirálynőről, az Óz, a csodák csodája sztárjáról. Most az is kiderült, ki bújhat a tragikus sorsú színésznő bőrébe.
Gerald Clarke életrajzi könyve, a Get Happy: the Life of Judy Garland alapján nemcsak nagyjátékfilm, hanem Broadway-darab is készül – mindkettőben Anne Hathaway (Az ördög Pradát visel) formálja majd meg Garlandot. 
 
A film producere Harvey Weinstein lesz, a Hathaway személyéről szóló döntést is ő jelentette be, de a rendező és a forgatókönyvíró személye még nem ismert. Weinstein „ragyogóan tehetségesnek” nevezte a színésznőt, aki véleménye szerint „igazi klasszikus színjátszást fog képviselni ebben a nagy szakmai kihívással kecsegtető szerepben”
 
Az 1922-ben született Judy Garland még gyerekként szerződött le az MGM stúdióhoz. 1939-ben Dorothy megformálása tette egy csapásra híressé az Óz, a csodák csodája című filmben, melyben elénekelte ikonikussá vált dalát, az Over the Rainbow-t. 
 
Később olyan filmekben szerepelt, mint a Találkozz velem St. Louisban! vagy a Húsvéti parádé. Csillag születik és Ítélet Nürnbergben című filmjeiért Oscar-díjra jelölték. Magánélete sajnos nem volt ilyen szerencsésnek mondható: öt alkalommal ment férjhez, többször követett el öngyilkosságot, gyógyszerfüggő volt. Végül véletlen barbiturát-túladagolásban halt meg 1969-ben. 
 
A kultikus sztárt hamarosan életre keltő Anne Hathaway családi filmekkel (Neveletlen hercegnő 1-2.) szerzett nevet magának, majd olyan filmekben játszott, mint a Túl a barátságon, Az ördög Pradát visel vagy a ZseniKém. Idén Oscar-díjra jelölték a Rachel’s Getting Marriedben nyújtott alakításáért. A gálán végül nem ő nyert, de előadott egy felejthetetlen komikus-dalos duettet a házigazda Hugh Jackmannel. 
 
 
bbc.co.uk
2009.03.25
|


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
Molnár Ferenc Caramel 2005-ben, a Megasztár 2. szériájának győzteseként került a zenei köztudatba. 10 év elteltével sikere töretlen, a zenei és közélet kiemelt szereplője.
Filmek a TV-ben
H
14
K
15
Sze
16
Cs
17
Legnépszerűbb
Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.