Éjjel a parton

est.hu:
6/10
|
olvasói
5/10 (1)
Romantikus Nicholas Sparks-regényadaptáció Richard Gere-rel és Diane Lane-nel a főszerepben, akik a Gengszterek klubja és A hűtlen után ismét közel kerülnek egymáshoz – ezúttal a vihar dúlta Rodanthe partjainál.
Gere és Lane két középkorú, megállapodott és kissé kiábrándult embert játszanak, egy rátarti orvost, illetve egy visszafogott családanyát, akik már semmit sem várnak az élettől, mégiscsak kapnak valamit – legalábbis egy hosszú hétvégére, egymás személyében, miközben dúlnak a viharok Rodanthe partjainál. 
 
A férjétől külön élő Adrienne elvállalja, hogy egy rövid ideig helyettesíti barátnőjét, aki egy kis motelt vezet az észak-karolinai tengerparton. Az aprócska szállodának csak egyetlen vendége van: egy mogorva orvos, Paul Flanner, aki határozott céllal érkezett az isten háta mögötti vidékre – ez a titok pedig csak fokozatosan derül ki, ahogy a két ember közel kerül egymáshoz. 
 
A rejtély és a romantika ellenére azonban az Éjjel a parton sajnos reménytelenül álmosító szerelmi történet – az összeszokott Richard Gere–Diane Lane páros soha nem volt még ennyire unalmas, giccs-faktorban pedig a mű ha lehet, rálicitál a korábbi Nicholas Sparks-regényadaptációra, a Szerelmünk lapjaira is. 
 
Az egyetlen pozitívum, ami elmondható George C. Wolfe filmjéről, hogy szép színekkel és képekkel vázolják fel az alkotók: kapunk néhány szép totált a házzal a parton, és a színek is szépen vannak megkomponálva. A környezetnek (a tengernek és az égnek) megfelelően mindenhol máshol is, például a szereplők ruháiban, a ház acélszürke külsejében, a belsőkben, a berendezésben is a kék és a szürke dominál (még az a pléd is kék például, amit Adrienne maga köré csavar). Pusztán emiatt azonban ez a banális, leplezetlenül és szégyentelenül nyálas alkotás közel sem éri meg azt a másfél órát. 6/10 
 
 
Kiadás: 
Magyar és angol DD 5.1-es hang, magyar és angol felirat. Az egyetlen extra hét és fél percben, magyar felirattal kimaradt és alternatív jelenetek bemutatása rendezői kommentárral. 4/10 
 
Nights in Rodanthe, 2008 * 93 perc * Fórum Home Entertainment* (12) 
 
 
fürkész
2009.03.29
|


Film premierek

Demóna: A sötétség úrnője

amerikai családi film, 118 perc, 2019

Demóna: A sötétség úrnője

amerikai családi film, 118 perc, 2019

Zombieland - A második lövés

amerikai horror-vígjáték, 99 perc, 2019

Álomnagyi

belga-francia vígjáték, 99 perc, 2019

A lelőhely

amerikai-kanadai sci-fi, 100 perc, 2018
Játék
One-woman show egy utolsó felvonásban William Luce művéből a GK Társulat és a Manna produkciójában.
Filmek a TV-ben
18:35
Varázs
amerikai vígjáték, 2018
18:40
Otthon, véres otthon
amerikai romantikus vígjáték, 1997
18:50
Szemfényvesztők
francia-amerikai akciófilm, 2013
18:50
A holnap határa
amerikai kalandfilm, 2014
18:50
Géniusz
amerikai életrajzi film, 2016
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.