Superbad - avagy miért ciki a szex?

olvasói
6/10 (13)
Van abban valami tökös, ha egy film vállalja a kockázatot azzal, hogy már címével is azt kommunikálja: ritka sz*r. Persze trükkös dolog ez, hiszen Greg Mottola - akinek új filmjét, a hasonló témát feldolgozó Adventurelandet a Titanic Filmfesztiválon láthatta nemrég a nagyérdemű - persze direkt kétértelmű.
Ugyanis nem a film hiperpocsék, hanem fiatalnak és csúnyának és/vagy lúzernek lenni, úgy, hogy nem hívnak el a jó bulikba, hogy a jó csajok szóba sem állnak veled, és hogy hamarosan a legjobb barátaidtól is búcsúznod kell. Persze a lúzerek minden tinivígjáték elengedhetetlen kellékei, de inkább szenvedő alanyként és a nevetség tárgyaként szeretik felhasználni őket, ellenpontozva és kihangsúlyozva a szép és menő főhős(ök) előnyeit.
 
Seth dagi és be nem áll a szája, a karót nyelt Evan az átlagnál tízszer gátlásosabb, a két jó baráthoz mindig tapadó Fogell pedig szemüveges és nyápic. A srácok nem nagyon buliznak, pedig mindjárt vége a giminek, és még csajuk sem volt soha, így nem csoda, hogy eléggé felvillanyozódnak, amikor végre meghívást kapnak az egyik legmenőbb lány házibulijára - igaz, csak azért, mert van egy hamis személyi igazolványuk, amivel piát szerezhetnek. Ám Fogell barátunk két éretlen rendőrjárőr karjaiba fut, Seth és Evan pedig egy igen furi felnőttházibuliban köt ki, és ez még csak az eleje. 
 
Greg Mottola rendező (Kiruccanók) ugyan a klasszikus tinifilmek történetvezetését követi, és nem riad vissza a szokásos poénok elsütésétől sem, a hangvétel azonban üdítően friss és hiteles. Nem mintha a három srác figurája nem lenne ismerősen klisészerű, de a dumájuk és viselkedésük messze túlmutat az Amerikai pite és más bárgyúságok hőseinek színvonalán. Egyszerre nevetünk rajtuk és velük, hiszen ha nekik összejön, akkor bárkinek összejöhet!!! 
 
Forrás: Est.Tv Magazin
2009.04.16
|
Superbad
amerikai vígjáték, 114 perc, 2007
A dagi, a szégyellős és a girnyó egy menő házibuliba menne, ám ehhez nekik kéne szállítaniuk a piát, ami három lúzernek nem könnyű feladat. Remek tinibuli a Felkoppintva alkotóitól!
Rendező:

Greg Mottola

Színész:

Jonah Hill
(Seth)

Michael Cera
(Evan)

Christopher Mintz-Plasse
(Fogell)

Seth Rogen
(Michaels)

Bill Hader
(Slater)

Emma Stone
(Jules)

Martha MacIsaac
(Becca)

Kevin Corrigan
(Mark)

Dave Franco
(Greg, a focista)

Forgalmazza: InterCom
Bemutató: 2007. október 18.

Műsoron a TV-ben

Film Cafe
 2019.10.24., csütörtök, 21:00
 2019.10.26., szombat, 16:05

Linkek


Kapcsolódó cikkek

(10 kép)


Filmek a TV-ben
18:10
Látomás
japán romantikus film, 2018
18:15
Nyomoz az anyuci
amerikai krimi, 2004
18:25
A kilencedik kapu
amerikai thriller, 1999
18:25
Jack Reacher: Nincs visszaút
amerikai akciófilm, 2016 (ism.)
18:35
Rossz társaság
amerikai krimi, 2002
Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
12:45
Bogyó és Babóca
III. évad, 2. rész
12:45
Nicky, Ricky, Dicky és Dawn
IV. évad, 401. rész: Itt a suli, hol a suli?
12:50
Gumball csodálatos világa
2011, IV. évad, 752. rész: A gyökerek
12:50
Animanimals
I. évad, 1. rész
12:50
Nyuszipoly
2016, II. évad, 63. rész: Bundás története
Játék
Tíz éve született a zenekar a Magyar Színház büféjében és szilveszterkor léptek fel együtt először „jelmeztelenül”.
METU - ma este őszi animációs válogatás a Puskin moziban. A belépés ingyenes! #moziajanlo #programajanlo #animacio #metuanimacio
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.