Betiltották a Keira Knightley-reklámot

Betiltották a brit tévében való sugárzását annak a reklámfilmnek, melyben Keira Knightley főszereplésével a családon belüli erőszak ellen emelnek szót. A hirdetéseket figyelő cenzorok ugyanis túl erőszakosnak találták.
A szóban forgó reklámban – amit a Women’s Aid (Segítség a Nőknek) nevű alapítvány készíttetett – Knightley egy színésznőt játszik, aki forgatás után hazatér otthonába, ahol egy féltékeny, erőszakos élettárs várja. A férfi durván bántalmazza: üti, rúgja, a földre löki a színésznőt – ez pedig kiverte a biztosítékot a Clearcast nevű hirdetéseket engedélyező testületnél. 
 
A The Cut címre hallgató kisfilmet e hónap elején kezdték vetíteni a brit mozikban, és a YouTube-on is több mint egy milliószor töltötték le – ám a tévécsatornákon csak akkor engedélyezik a vetítését, ha a padlóra lökött és ott tovább ütlegelt Knightley-t kivágják belőle, mivel a Clearcast szerint ezek a képsorok túl erőszakosak ahhoz, hogy adásba kerüljenek. 
 
„Az ok, amiért még vitában állunk a Clearcasttel, az az, hogy a reklám szerintük túl erőszakos. A kampányunk része, hogy felhívja a figyelmet a nők bántalmazására, és az a parázs vita, amit a hirdetés szült, csak még inkább eléri ezt a célt – még akkor is, ha nem adhatjuk le a televízióban” – nyilaktozta Chris Hirst, a reklámfilmet gyártó Grey London hirdetési ügynökség ügyvezető igazgatója. 
 
A The Cutot egyébként Joe Wright rendezte, ak korábban már a Büszkeség és balítélet, illetve a Vágy és vezeklés című filmekben is dirigálta Knightley-t. Az erős idegzetűek pedig a következő linken nézhetik meg a betiltott munkát: http://www.cutmovie.co.uk/
 
 
wenn
2009.04.28
|


Film premierek

Rambo V. – Utolsó vér

amerikai akciófilm, 89 perc, 2019

Folyékony arany

magyar dokumentumfilm, 77 perc, 2019

Az Aranypinty

amerikai filmdráma, 149 perc, 2019

Ad Astra – Út a csillagokba

amerikai-brazil sci-fi, 122 perc, 2019

János vitéz

magyar animációs film, 70 perc, 1973
Játék
Cinke igazán jó gyerek: nem zavarja a szüleit, akik nagyon elfoglaltak, és mindent megadnak neki ...
Filmek a TV-ben
H
16
K
17
Sze
18
Cs
19
P
20
Szo
21
18:15
Légy a Valentinom!
amerikai romantikus vígjáték, 2016
18:20
Ilyen az élet
amerikai vígjáték, 2010
18:20
P.S. I Love You
amerikai romantikus vígjáték, 2007
18:35
Thelma
norvég horror, 2017
18:40
Bűnvadászok
olasz akcióvígjáték, 1976
Marissa Nadler (USA) ma az A38-on. Massachusetts érzékeny hangja elér Budapestre. @marissa_nadler @a38ship #marissanadler
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.