A legnagyobb japán

est.hu:
9/10
|
olvasói
6/10 (4)
A japánok furcsák: az udvarias fellépés és a visszafogott viselkedés mögött meghökkentő gondolkodásmód és meglepő humorérzék lapul, amit sajnos csak ritkán engednek annyira szabadjára, mint Matsumoto Hitoshi.
Az amúgy standup-komikusként is ismert Matsumoto nem csak főszereplője, de írója és rendezője is az áldokumentumfilmnek, amely fapofával tárja elénk Japán utolsó szuperhősének mindennapjait. Az illető, a 40-es éveiben járó Sato úr elég lepusztult alak, aki szabadidejét a kisméretű esernyők és a szárított alga iránti vonzalmának szenteli, illetve rezignáltan tűri a szomszédok sértéseit, ám ha hívja a haza, motorra pattan, és a közeli erőműben egy gyors besugárzásnak köszönhetően hatalmasra növekszik, majd felveszi a harcot a Japánra törő szörnyszülöttekkel.
 
Csak az a baj, hogy ezért senki sem hálás, a közvélemény úgy, ahogy van rühelli, már csak azért is, mert fellépésével rendszerint több kárt okoz, mint ellenfelei. Szóval Satónak rossz a sajtója, de mit tehet, ha ez egy családi hagyomány, ami inkább teher, mint dicsőség, és ő inkább gyáva, mint hőstípus? Azon túl, hogy maga a történet is rendkívül szórakoztató, Sato karaktere pedig önmagában is zseniális, a film igazi erénye az összecsapások tálalása. Egyrészt pazarul sikerült a bizarr ellenfelek felsorakoztatása - van köztük óriásbébi, kugliember, de fütyiformájú véglény is -, másrészt az egyszerre rendkívül gyerekes, de rém profi animáció is megér egy misét. Mert az év legfurcsább, legeredetibb és legviccesebb alkotásáról van szó. 
 
Vízer
2009.05.12
|
Dai-Nipponjin
japán vígjáték, 113 perc, 2007
Bár Daisatou úr derekasan küzd a Fütyiember, az Óriásbébi és más torzszülöttek ellen, a közvélemény szemében csak egy tutyimutyi alak marad. Nagyon-nagyon bizarr mese elképesztő fordulatokkal.
Forgalmazza: Budapest Film
Bemutató: 2009. május 28.
(4 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
A szentendrei Skanzen a magyar nyelvterület népi építészetét, lakáskultúráját, gazdálkodását és életmódját mutatja be a 18. század közepétől a 20. század első feléig tartó időszakig.
Legnépszerűbb
Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.