Crank 2.

est.hu:
5/10
|
olvasói
8/10 (24)
Az első rész bizonyos szinten élvezhető volt: azt hozta, amit mondjuk A szállító-filmek, csak kevésbé elegánsan, és sokkal több erőszakkal tálalva. Az utóbbit most megpróbálták túllicitálni.
Jason Statham az akciófilm műfajában ma a legmegbízhatóbb márkanév. Egyfajta kedélyes brutalitásával, figyelemre méltó strapabírásával és fanyar humorával szinte mindenből tud valami szórakoztatót hozni. Másnak például aligha hinnénk el, hogy miután az első részben halálos mérget kapott és pár ezer méteres szabadesést hajtott végre egy helikopterből, még mindig él, azzal a pici hendikeppel, hogy valaki ellopta a szívét - naná, hogy megint a kínaiak -, és egy árammal működő műketyerét rakott a helyére.
 
Ezt kell aztán izzadós hősünknek szivargyújtóval, rendőrségi sokkolóval vagy kapcsolószekrénnyel működésben tartani, miközben a régi műszert szerezné vissza, és persze különböző kisebbségekhez tartozó rosszarcúakat kell hatástalanítania. Ezzel a sztorival és pláne Stathammel nem lenne semmi gond, ha a film végig bírná a megfelelő tempót - és nem bírja, mert tök felesleges, viccesnek szánt közjátékok lassítják -, és ha a készítők nem lennének konkrétan szadisták. A kellőképpen közelről mutatott véres csonkítások, behatolások és egyéb kínzások egy idő után abszolút öncélúvá válnak, és mintha hősünk ámokfutása sem a szívéről szólna már, hanem az út közben feltrancsírozható áldozatokról, akik közt számos ártatlan járókelő is akad, megsértve ezzel a Nagy Hollywoodi Etikett szabályait, amely szerint csak ez érdemel kínhalált, akinek koszos a körme, vagy udvariatlan a nőkkel. 
 
Vízer
2009.07.06
|
Crank: High Voltage
amerikai akciófilm, 96 perc, 2009
Az elmúlt évek legpörgősebb akciófilmjének folytatásában egy kínai gengszter eltulajdonítja hősünk szívét, így az kénytelen időről időre megbikázni a szervet helyettesítő szerkezetet.
Színész:

Jason Statham
(Chev Chelios)

Amy Smart
(Eve)

Dwight Yoakam
(Doc Miles)

Efren Ramirez
(Venus)

Jose Pablo Cantillo
(Ricky Verona)

Reno Wilson
(Orlando)

Ling Bai
(Ria)

David Carradine
(Poon Dong)

Forgalmazza: Fórum Hungary
Bemutató: 2009. július 2.
(2 kép)


Film premierek

Ugye boldog vagy?

német vígjáték, 80 perc, 2019

Jó srácok

amerikai vígjáték, 95 perc, 2019

Volt egyszer egy… Hollywood

amerikai szatíra, 161 perc, 2019
Játék
Patrick deWitt nagysikerű regényéből készült ez a különleges hangulatú western, melyben egy testvérpár, Eli (Joaquin Phoenix) és Charlie Sisters (John C. Reilly) azt a megbízatást kapja, hogy végezzenek egy aranyásóval, aki meglopta főnöküket.
Filmek a TV-ben
H
12
K
13
Sze
14
Cs
15
P
16
18:10
Tökös szerelem
amerikai-kanadai Komédia, 2015
18:20
Alfa
amerikai kalandfilm, 2018
18:20
Elvarázsolt kastély
amerikai vígjáték, 2003
18:25
A párizsi vonat
amerikai film, 2018
18:30
Fák jú Tanár úr! 2.
német vígjáték, 2015
Fronton innen, fronton túl. Az első világháborúrol mindent a hosszú hétvégén Szentendrén a Skanzenben. @szentendreiskanzen . . . #frontoninnen #háború #kiallitasajanlo
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.