IMAX 3D-ben is jön a Harry Potter és a Félvér Herceg

A nyár egyik legjobban várt filmje a Harry Potter-sorozat hatodik – a regényeredetiben is az egyik legizgalmasabb – része, a Harry Potter és a Félvér Herceg. A széria készítői pedig gondoskodnak róla, hogy mindig új meglepetéssel tegyék kivételessé a roxforti varázslótanoncokról szóló történeteket.
Elkészült ugyanis a film három dimenziós digitális IMAX változata, amely végre a magyar közönség számára is hozzáférhető lesz, hiszen a filmet forgalmazó InterCom a mozipremierrel egy időben ezt a különleges verziót is bemutatja. 
 
A hazai IMAX-történelemben mindössze másodszor kerül az Aréna Plazában működő, speciális élményt kínáló filmszínház műsorára teljes, igazi nagyjátékfilm. „Eddig Harry Potter mindegyik mozis kalandja kiemelkedő sikert aratott, és ahogy a történet a végkifejlet felé halad, a rajongók egyre nagyobb izgalommal várják a folytatást; az IMAX-vetítés azonban még sokkal látványosabb, kihagyhatatlan mozis csemege, ahol a varázslat szinte valósággá válik. Biztos vagyok benne, rengetegen lesznek, akik akár mindkét változatban látni akarják majd a filmet, így az IMAX-bemutató üzleti szempontból is sikeres döntésnek bizonyul majd” – nyilatkozta Ádám Bernadett, az InterCom marketing és kommunikációs igazgatója. 
 
„A Harry Potter és a Félvér Herceg bemutatója számunkra is rendkívüli alkalom, amit nagyon várunk. Mozink netes fórumán már most érzékeljük, hogy hatalmas várakozás előzi meg a bemutatót, és különösen nagy az IMAX változattal kapcsolatos bejegyzések száma. Semmi kétség, hosszú sorok fognak állni a pénztárainknál. Én láttam az előző rész, a Harry Potter és a Főnix Rendje IMAX változatát, és valóban minden elképzelést felülmúlóan magával ragadó így a film” – tette hozzá Buda Andrea, a Cinema City mozilánc marketing- és PR-vezetője. 
 
A Harry Potter-filmek, ahogy az egész világon, Magyarországon is verhetetlen népszerűségnek örvendenek: a minden idők legsikeresebb filmjeit tartalmazó hazai TOP 20-as listán mind az öt eddig bemutatott epizód szerepel. A Harry Potter és a Félvér Herceget (eredeti címén a Harry Potter and the Half Blood Prince-t) július 23-án mutatják be a magyar mozik – a fentiek fényében tehát hagyományos és IMAX 3D-s változatban is. 
 
 
IC Press
2009.05.29
|


Film premierek

Demóna: A sötétség úrnője

amerikai családi film, 118 perc, 2019

Demóna: A sötétség úrnője

amerikai családi film, 118 perc, 2019

Zombieland - A második lövés

amerikai horror-vígjáték, 99 perc, 2019

Álomnagyi

belga-francia vígjáték, 99 perc, 2019

A lelőhely

amerikai-kanadai sci-fi, 100 perc, 2018
Játék
One-woman show egy utolsó felvonásban William Luce művéből a GK Társulat és a Manna produkciójában.
Filmek a TV-ben
H
14
K
15
Sze
16
Cs
17
P
18
Szo
19
18:10
Starsky és Hutch
amerikai vígjáték, 2004
18:15
Vadon
amerikai film, 2018
18:15
Hazugságok világhálója
amerikai thriller, 2018
18:25
Mindhalálig zene
amerikai musical, 1979
18:25
Everest
amerikai-izlandi-angol filmdráma, 2015
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.