Kedvenc helyek

Crank 2: High Voltage Soundtrack

olvasói
10/10 (1)
Az általános művészettörténet meghazudtolhatatlan tanulsága, hogy a pszichopaták esetében az alkotói válság ismeretlen fogalom. Mike Patton tucatnyi projektje és szólómunkái mellett megannyi zenekar albumán vendégeskedett, ám a Crank 2 soundtrack alapján cseppet sem tűnik úgy, hogy kreativitása csorbát szenvedett volna. Sőt bátran állíthatjuk: a filmzene a Faith No More-frontember egyik legizgalmasabb önálló munkája.

A műfaj ugyebár nem teljesen idegen Pattontól, hiszen míg a Fantomas albumán, a Director’s Cuton  filmes klasszikusok zenéjét formálta saját képére, addig a Suspended Animation című lemezen gyakorlatilag egy fiktív rajzfilm muzsikáját komponálta meg. (Hasonszőrű szerzeményekhez jobbára egy olyan animációs filmet tudnánk elképzelni, amely az amstetteni rém csínytevéseit regéli el Varjúdombi mesék-stílusban, Tom és Jerry-s üldözésekkel megbolondítva.)
 
A szóban forgó album azonban jóval finomabban feszegeti a hallgató toleranciaküszöbét. A szerzeményeket Mr. Bungle eklektikussága jellemzi: a Chemical Brothers-es ütemek bártan csapnak át pszichedelikus cirkuszi sramliba, vagy épp hangulatfestő dallamok punkos zúzásba. Patton - ha helyenként azért vokális megnyilvánuláokra is vetemedik - jobbára hangszerként használja torkát.
 
A Crank 2 - High Voltage soundtrack hihetetlenül sokszínű mű, mely minden egyes hallgatás során képes az újdonság erejével hatni. Ugyanakkor kedvenc frontemberünk ezúttal sem vetkőzött ki önmagából, ezért az önfeledt műélvezethez elengedhetetlen, hogy baráti viszonyban állunk az avantgárd intézményével.
kirsch
2009.07.08
|


Játék
Molnár Ferenc Caramel 2005-ben, a Megasztár 2. szériájának győzteseként került a zenei köztudatba. 10 év elteltével sikere töretlen, a zenei és közélet kiemelt szereplője.
Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.