Ismét a világvégéről forgatott Emmerich

A világ szomorú végének legnagyobb filmes szakértője, A függetlenség napja és a Holnapután rendezője, Roland Emmerich ismét a civilizáció pusztulása felé fordította kameráját.
Nostradamus megjósolta – Roland Emmerich megfilmesíti. A világ szomorú végének legnagyobb filmes szakértője, A függetlenség napja és a Holnapután rendezője ismét a civilizáció pusztulása felé fordította kameráját. 
 
Ezúttal a maják ősi naptárát és Nostradamus jóslatait hívta segítségül. A maják szerint ugyanis 2012 utánra már nem érdemes naptárt készíteni. Nostradamus, a középkor legrejtélyesebb misztikus csillagjósa szerint pedig az idei, a napokban lezajlott napfogyatkozás a bekövetkező világvége legbiztosabb előhírnöke. 
 
A napkorong ugyan nem tűnt el teljesen július 22-én, de szokatlanul sokáig maradt árnyékban – a következő 124 évben biztosan nem számíthatunk hasonló eseményre. A rendkívüli jelenség India nyugati partjaitól indult, keresztezte Kína déli és délkeleti részét, és Japántól délre jutott a Csendes-óceánig. 
 
Nostradamus jóslatainak számos szakértője szerint ez a különleges napfogyatkozás az Antikrisztus 2012-ben eljövendő, beígért birodalmának előhírnöke: a francia mágus úgy vélte, a legfeltűnőbb csillagászati események három évvel a világ bukása előtt jelennek meg az égen. 
 
„Az Antikrisztius eljövetele előtt három évvel sötétebb és komorabb napfogyatkozás jön el, mint bármikor a világ teremtése óta, kivéve a Jézus halálát és passióját követőt” – írta Nostradamus II. Henriknek címzett levelében. 
 
A napfogyatkozást pedig természetesen a 2012 rendezője, Roland Emmerich is megtekintette: Tokióban vette szemügyre a különleges égi eseményt. Filmjének a napfogyatkozás után tartott sajtótájékoztatóján pedig a direktort arról kérdezték, mennyi köze van világvége-filmjének Nostradamushoz. „Aki jól olvassa Nostradamust, biztosan sokat megért a mai világból, én egyre kevesebbet…” – hangzott a rendező szűkszavú válasza. 
 
A hazánkban az amerikai premier előtt egy nappal, idén november 12-én bemutatásra kerülő 2012-ben olyan színészek játszanak, mint John Cusack, Thandie Newton, Amanda Peet, Woody Harrelson, Danny Glover, Chiwetel Ejiofor vagy Oliver Platt
 
 
IC Press
2009.07.25
|


Film premierek

Rambo V. – Utolsó vér

amerikai akciófilm, 89 perc, 2019

Folyékony arany

magyar dokumentumfilm, 77 perc, 2019

Az Aranypinty

amerikai filmdráma, 149 perc, 2019

Ad Astra – Út a csillagokba

amerikai-brazil sci-fi, 122 perc, 2019

János vitéz

magyar animációs film, 70 perc, 1973
Játék
Cinke igazán jó gyerek: nem zavarja a szüleit, akik nagyon elfoglaltak, és mindent megadnak neki ...
Filmek a TV-ben
H
16
K
17
Sze
18
Cs
19
P
20
Szo
21
18:15
Légy a Valentinom!
amerikai romantikus vígjáték, 2016
18:20
Ilyen az élet
amerikai vígjáték, 2010
18:20
P.S. I Love You
amerikai romantikus vígjáték, 2007
18:35
Thelma
norvég horror, 2017
18:40
Bűnvadászok
olasz akcióvígjáték, 1976
Marissa Nadler (USA) ma az A38-on. Massachusetts érzékeny hangja elér Budapestre. @marissa_nadler @a38ship #marissanadler
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.