A 109. utas

est.hu:
6/10
|
olvasói
9/10 (7)
Passengers
amerikai thriller, 88 perc, 2008
Rendező:

Rodrigo García

Színész:

Anne Hathaway (Claire)

Patrick Wilson (Eric)

Andre Braugher (Perry)

Dianne Wiest (Toni)

David Morse (Arkin)

William B. Davis (Jack)

Ryan Robbins (Dean)

Clea DuVall (Shannon)

Don Thompson (Norman)

A pályáját operatőrként kezdő, kolumbiai születésű Rodrigo García (A nő ötször) filmjében Anne Hathaway, Az ördög Pradát visel és a Rachel esküvője sztárja belekóstol a sötétebb műfajokba is.
A thrillernek ígért A 109. utas azonban folyamatosan rácáfol a nézői várakozásokra. A valóban thrillerként/rejtélyfilmként induló darabban egy fiatal pszichológust ismerünk meg, Claire-t (Hathaway), aki egy éjszakai riasztás után egy repülőgép-szerencsétlenség túlélőit kezdi kezelni. 
 
A közös terápiák során azonban az utasok visszaemlékezéseikben ellentmondásba keverednek egymással, majd egyre többen kezdenek elmaradozni a szeánszokról; ráadásul feltűnik egy fura, hátborzongató figura is, egy reptéri tisztviselő (David Morse), aki kifejezetten ellenségesen fogadja a lány kutakodását a rejtélyes ügyben. 
 
Eközben Claire kezd egyre közelebb kerülni az egyik túlélőhöz, Erichez (Patrick WilsonApró titkok, Kínzó közelség), s fokozatosan ez a szál veszi át az uralmat a többi felett – ezzel pedig a film teljesen átalakul romantikus drámává, ami miatt sokan érezhetik teljes joggal vontatottnak (sőt az is érthető, ha ezzel a húzással az alkotók magukra vonják a thrillerrajongók haragját). 
 
A műfaji metamorfózis után azonban a(z egyébként több helyről is ismerős) csattanó a végén egyértelműen horrorfilmes megoldás – ám ekkorra már a horror/thriller-rajongók rég lemondtak a műről, ami így egyedül a színészileg az ismeretlen terepen is becsületesen helytálló Anne Hathaway rajongóinak szerezhet örömet. Sovány vigasz, hogy minden bizonnyal ők sincsenek kevesen. 6/10 
 
 
Kiadás: 
Magyar és angol sztereó hang, magyar felirat. Extraként a film mellé csak egy előzetest kapunk. 3/10 
 
Passengers, 2008 * 88 perc * Fórum Home Entertainment * (16) 
 
 
fürkész
2009.07.25
|
(3 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
November 3. és 5. között az Európai Parlament idén is az Uránia Nemzeti Filmszínházban mutatja be az Lux-díjra jelölt, döntős filmeket.
Legnépszerűbb
Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.