Kedvenc helyek

Florence + The Machine: Lungs

olvasói
10/10 (3)
Mindig kivételes öröm, ha igazán minőségi, ízig-vérig popzenével találkozik az ember. Különösen nagy az öröme a zenei újságírónak, aki ilyenkor kiemelt helyen ajánlhatja a produkciót, hiszen tudja, hogy egyedül a pop képes valódi tömegeket egyformán megérinteni, és ha az még kimondottan színvonalas is, különösen érdemes e tömegek figyelmére.
Az pedig pláne ritkaság számba megy, hogy egy bemutatkozó albumról szólunk efféle szuperlatívuszokban. Márpedig a máris Brit Award-győztes (Critic's Choice) londoni Florence + The Machine (vagyis Florence Welch énekesnő és "kísérete") debütáló munkája, a Lungs, mely július első felében jelent meg, és villámgyorsan a UK Album Chart második helyéig jutott (az első helyen ekkor már Michael Jackson The Essentialja posztolt), robbant, ahogy kell.
 
Még csak azt sem mondhatjuk, hogy a manapság - elég elítélhető módon - dívó trendnek megfelelően készítettek néhány slágert, és habarcsként egy halom középszerű dalocskát használva ragasztották egybe a korongot: itt minden dal megérne egy misét, és jó eséllyel találkozunk még számos slágerlistás szerzeménnyel az elkövetkező legalább egy év során.
 
Indie pop erőteljes soul-behatással.
siráj
2009.07.27
|


Játék
One-woman show egy utolsó felvonásban William Luce művéből a GK Társulat és a Manna produkciójában.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.