Denzel Washington mint Obama elnök?

A legújabb hírek szerint a kétszeres Oscar-díjas Denzel Washington fogja megformálni Barack Obama amerikai elnököt egy közelgő életrajzi filmben.
A fekete sztár már többször kifejezte azon óhaját, hogy nagyon szeretné a vásznon Obamát játszani – most állítólag ünnepelhet. A hírt maga Washington hozta nyilvánosságra a brit Daily Mailben, és állítása szerint a szereposztásba már maga az elnök is beleegyezett. 
 
Korábban ugyan Obama viccesen többször úgy nyilatkozott, hogy egy esetleges róla szóló életrajzi filmben Will Smith-nek kellene őt alakítania, mert mindkettejüknek hasonlóan elállnak a füleik. 
 
A poént most Washington is továbbvitte, amikor azt mondta a Daily Mailnek, hogy „az egyedüli probléma most már csak az, hogy Obamának nagyobbak a fülei” (eddig ugyanis az 54 éves színész attól félt, mire egy Obamáról szóló nagyjátékfilm összejön, már túl öreg lesz ahhoz, hogy eljátssza a 47 éves politikust). 
 
Az amerikai elnök életéről szóló filmről ennél sokkal többet jelenleg nem is lehet tudni, Denzel Washington közelgő egyéb munkáiról viszont annál többet. A sztárt legközelebb a Hajsza a föld alatt (The Taking of Pelham 1 2 3) című remake-ben láthatjuk, a magyar mozikban szeptember 3-tól. 
 
2010-ben Washingtonnak két filmje is kijön: a The Book of Eli posztapokaliptikus meséjét A pokolból direktorpárosa, a két Hughes testvér rendezte, de készül A belső ember című krimi második része is. 
 
Nemrég elterjedt a hír, hogy Washington kiszállt a 2011-ben bemutatandó akció-thrillerből, az Unstoppable című filmből, ami a 20th Centruy Fox gyártásában készül, és egy mérnökről szól, aki felugrik egy vonatra, hogy üldözőbe vegyen egy mérgező vegyi anyaggal teli elszabadult mozdonyt. 
 
A „szakítás” oka állítólag az volt, hogy a stúdió csökkentette a projekt költségvetését, és vele együtt a sztár gázsiját is. Időközben azonban a feleknek mégis sikerült megegyezniük, így a megállíthatatlan vonat mégis Washingtonnal együtt indul el. Az Unstoppable – melynek forgatása idén ősszel kezdődik – a színész és Tony Scott rendező ötödik közös filmje lesz
 
 
 
(est.hu összeállítás) 
 
 
2009.07.28
|


Film premierek

Erdei boszorkány - Tűzpróba

cseh-dán-magyar-norvég fantasy, 90 perc, 2018

Undipofik

amerikai-kínai animációs film, 87 perc, 2019

John Wick: 3. felvonás - Parabellum

amerikai akciófilm, 130 perc, 2019

Szívek királynője

dán-svéd filmdráma, 127 perc, 2019

Éter

lengyel-litván-magyar-olasz-ukrán történelmi dráma, 118 perc, 2018
Játék
Egy nap Maggie, a tinédzser megkéri Sue Annt, a magányos nőt, hogy vegyen neki és pár barátjának piát, és Sue Ann kapva kap az esélyen, hogy szert tegyen pár gyanútlan, ám nála fiatalabb barátra.
Filmek a TV-ben
18:45
Gyerekjáték
amerikai vígjáték, 2007
19:00
Rambo
amerikai akciófilm, 1982
19:05
Végtelen történet
amerikai-német fantasy, 1984
19:05
A Wendell Baker balhé
amerikai-német vígjáték, 2005
19:10
A biztonság záloga
amerikai akciófilm, 2012
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.