Robert Downey Jr. is vámpírrá válik

A Vasember sztárja lehet a filmvilág legújabb vámpírja. Az amerikai színész ugyanis jelenleg éppen arról folytat tárgyalásokat, hogy eljátssza Lestat Du Lioncort szerepét Anne Rice Vámpírkrónikák című regénysorozatának legfrissebb adaptációjában.
A fiktív francia nemesúr figuráját (aki a XVIII. században vált vámpírrá) korábban már Tom Cruise és Stuart Townsend is megformálta: előbbi színész az Interjú a vámpírral, utóbbi pedig A kárhozottak királynője című filmben.
 
Mindkét fent említett mű Anne Rice egy-egy regénye alapján készült, és mindkét könyveredeti az írónő igen népszerű regénysorozata, az eddig összesen 12 kötetből álló Vámpírkrónikák egy-egy része.
 
Rice a Vámpírkrónikák első darabját, az Interjú a vámpírral című regényt 1976-ban jelentette meg, míg a sorozat utolsó része 2003-ból származik. Lestat, a vámpír alakja a két említett regényen kívül a sorozat egyéb darabjaiban is megjelenik, például a Lestat, a vámpír címűben, mely alapján egyébként szintén készült már adaptáció: egy Broadway-musical.
 
A termékeny szerzőnek a vámpíros történetek mellett írott egyéb könyvei alapján is dolgoztak már filmesek: az Irány az Éden című szexkomédia például az Exit to Eden laza adaptációja, Rice Christ the Lord: Out of Egypt című műve nyomán pedig állítólag 2011-re készül el egy filmfeldolgozás.
 
Azt, hogy a Robert Downey Jr. főszereplésével készülő filmet mely Vámpírkrónikák-regény alapján valósítják meg, még nem tudni, az viszont biztos, hogy a magyar nézők legközelebb A szólista című filmdrámában találkozhatnak a színésszel idén decemberben, ezt követően pedig Guy Ritchie Sherlock Holmesának címszerepében lesz látható 2010. januárjától.
 
 
 
(est.hu összeállítás)
 
 
2009.08.17
|


Film premierek

Kópé

amerikai-kanadai animációs film, 87 perc, 2019

Downton Abbey

angol filmdráma, 122 perc, 2019

Curtiz - A magyar, aki felforgatta Hollywoodot

magyar életrajzi dráma, 98 perc, 2018

100 dolog

német vígjáték, 111 perc, 2018
Játék
Cinke igazán jó gyerek: nem zavarja a szüleit, akik nagyon elfoglaltak, és mindent megadnak neki ...
Filmek a TV-ben
18:10
A kokainkölyök
amerikai bűnügyi film, 2018
18:10
Adele Spitzeder, a csaló
német-osztrák filmdráma, 2012
18:15
Halálos iramban 7.
amerikai akciófilm, 2014 (ism.)
18:25
Bérgyilkosok
amerikai akciófilm, 1995
18:30
Acélország
angol thriller, 2018
Ma kerül a lelőhelyekre, tonnányi őszi programmal (és egy Brad Pitt interjúval!!!) Játékunk is folytatódik: fotózkodj Pesti Esttel, használd a #pestiestles hashtaget, és mi belépőjegyeket adunk.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.