Robert Downey Jr. is vámpírrá válik

A Vasember sztárja lehet a filmvilág legújabb vámpírja. Az amerikai színész ugyanis jelenleg éppen arról folytat tárgyalásokat, hogy eljátssza Lestat Du Lioncort szerepét Anne Rice Vámpírkrónikák című regénysorozatának legfrissebb adaptációjában.
A fiktív francia nemesúr figuráját (aki a XVIII. században vált vámpírrá) korábban már Tom Cruise és Stuart Townsend is megformálta: előbbi színész az Interjú a vámpírral, utóbbi pedig A kárhozottak királynője című filmben.
 
Mindkét fent említett mű Anne Rice egy-egy regénye alapján készült, és mindkét könyveredeti az írónő igen népszerű regénysorozata, az eddig összesen 12 kötetből álló Vámpírkrónikák egy-egy része.
 
Rice a Vámpírkrónikák első darabját, az Interjú a vámpírral című regényt 1976-ban jelentette meg, míg a sorozat utolsó része 2003-ból származik. Lestat, a vámpír alakja a két említett regényen kívül a sorozat egyéb darabjaiban is megjelenik, például a Lestat, a vámpír címűben, mely alapján egyébként szintén készült már adaptáció: egy Broadway-musical.
 
A termékeny szerzőnek a vámpíros történetek mellett írott egyéb könyvei alapján is dolgoztak már filmesek: az Irány az Éden című szexkomédia például az Exit to Eden laza adaptációja, Rice Christ the Lord: Out of Egypt című műve nyomán pedig állítólag 2011-re készül el egy filmfeldolgozás.
 
Azt, hogy a Robert Downey Jr. főszereplésével készülő filmet mely Vámpírkrónikák-regény alapján valósítják meg, még nem tudni, az viszont biztos, hogy a magyar nézők legközelebb A szólista című filmdrámában találkozhatnak a színésszel idén decemberben, ezt követően pedig Guy Ritchie Sherlock Holmesának címszerepében lesz látható 2010. januárjától.
 
 
 
(est.hu összeállítás)
 
 
2009.08.17
|


Film premierek

Judy

angol életrajzi dráma, 118 perc, 2019

Bad Boys: Mindörökké rosszfiúk

amerikai akcióvígjáték, 123 perc, 2020

Amanda

francia filmdráma, 107 perc, 2018

A bőrömben

angol filmdráma, 101 perc, 2018

Dolittle

amerikai családi film, 106 perc, 2020
Játék
A tavalyi nagy siker után a Budapest Varieté idén a Káprázat és Humor című új műsorával jelentkezik.
Filmek a TV-ben
18:05
Meg - Az őscápa
amerikai horror, 2018
18:10
Szőlőskerti szerelem
amerikai romantikus film, 2016
18:15
Tölténykirálynő
amerikai akciófilm, 2019
18:30
18:30
A bombák földjén
amerikai akciófilm, 2008
Rebellions (F): két kiemelkedő fúvós, egy francia és egy amerikai zenél a demokráciához vezető szabadságharcok, zendülések és forradalmak hangjain. Ma este a BMC-ben @budapestmusiccenter #bmc #budapestmusiccentre #rebellionsmusic @sylvainrifflet @jonirabagon #szaxofon #fuvosok #rezfuvosok #klarinet #jazzajanlo #zeneajanlo
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.