Jude Law folytatná a Sherlock Holmes-mozit

Jude Law brit színész nagyon szeretné, ha franchise-zá alakulna új, közelgő filmje, a Guy Ritchie rendezésében készülő Sherlock Holmes, melyben a sztár egyébként a mesterdetektív hű barátját és segítőjét, Doktor Watsont formálja meg.
Law tehát most azért imádkozik, hogy a Holmes kalandjait akciófilmes formában, a korábbi feldolgozásokhoz képest felturbózva előadó mozi nagy közönségsiker legyen – mert ebben az esetben talán van rá esély, hogy folytatás, sőt folytatások készüljenek hozzá. Az Alfie sztárja mindenesetre benne lenne a dologban.
 
A színész elárulta, hogy nagyon is élvezte a lehetőséget, hogy Sir Arthur Conan Doyle Sherlock Holmes-történeteit a nagyvászonra vihette Robert Downey Jr. Holmesa oldalán, és nagyon bízik benne, hogy a közönségnek is ínyére lesz a dolog, mert véleménye szerint még nagyon sok lehetőség van az eredeti anyagban – esetleges folytatások elkészítésére is.
 
„Szerintem ez nem egyszeri alkalom lesz. Minél tovább dolgozik az ember egy filmen, annál inkább beleássa magát az alapjául szolgáló eredeti anyagba, és annál inkább rá kell ébrednie, mennyi minden van, amit még el lehet mesélni. Fantasztikus történetek és még fantasztikusabb karakterek vannak még (a Sherlock Holmes világában). Nagyon szeretnénk, ha hozzánk hasonlóan a nézők is beleszeretnének a filmbe, így talán készíthetünk még egy rakás folytatást hozzá” – nyilatkozta Jude Law az Empire mozimagazinnak.
 
Kollégájához hasonlóan a címszerepet játszó Robert Downey Jr. is lelkes egy esetleges folytatás reményét illetően. „Határozottan benne lennénk egy második részben. Nagyon jó érzéseink vannak ezzel kapcsolatban. A következő részt esetleg forgathatnánk valahol külföldön” – mondta a színész.
 
De nem ez az egyetlen izgalmas hír, ami a napokban felröppent Guy Ritchie Sherlock Holmes-filmjével kapcsolatban. Mint arról korábban beszámoltunk, egy brit napilap, a Daily Mirror értesülései szerint az utolsó utáni pillanatban Brad Pitt is csatlakozott a stábhoz, hogy néhány jelenetben eljátssza Holmes ellenfelének, a mesterbűnöző Moriarty professzornak a szerepét.
 
Habár az értesülést a filmet gyártó Warner Bros. szinte azonnal megcáfolta, sőt egy szóvivőn keresztül még arra vonatkozóan is szolgáltak magyarázattal, miért iktatott be a stáb mégis néhány extra forgatási napot (azt állították, a vizuális effektek tökéletesítése és a film mielőbbi befejezése érdekében vesznek fel még néhány jelenetet), most ismét úgy tűnik, hogy nem volt kacsa a Mirror által megszellőztetett pletyka.
 
Az újabb információt maga a rendező, Guy Ritchie szolgáltatta, aki a következőképpen nyilatkozott a Moriarty-ügyről az MTV-nek: „A stáblistán valóban nem lesz feltüntetve Moriarty professzor karaktere és az őt játszó színész neve. A legjobban úgy lehetne megfogalmazni, hogy az illető csak felvillan a filmben, szóval ez csak afféle megjelenés lesz. Attól tartok, muszáj titokzatosnak maradnom ezzel kapcsolatban, de hamarosan minden kiderül, és mindenki mindent meg fog érteni a filmből” – mondta Ritchie.
 
Ezek szerint tehát az biztos, hogy az eredetileg tervezettel ellentétben Moriarty professzor karaktere benne lesz a filmben, és a nagy titkolózást tekintve egyáltalán nem kizárt, hogy – annak ellenére, hogy a stáblistán nem tüntetik majd fel a nevét – Brad Pitt mégis benne lesz egy villanásnyi időre a Sherlock Holmesban, a stúdió pedig korábban csak a minél nagyobb meglepetés miatt tiltakozott. Valószínűleg mindez már valóban csak a film bemutatásakor fog biztosan kiderülni – az Egyesült Államokban és Nagy-Britanniában idén karácsony első, illetve második napján, hazánkban pedig 2010. januárjában.
 
 
 
est.hu összeállítás
 
 
2009.08.20
|


Film premierek

Rambo V. – Utolsó vér

amerikai akciófilm, 89 perc, 2019

Folyékony arany

magyar dokumentumfilm, 77 perc, 2019

Az Aranypinty

amerikai filmdráma, 149 perc, 2019

Ad Astra – Út a csillagokba

amerikai-brazil sci-fi, 122 perc, 2019

János vitéz

magyar animációs film, 70 perc, 1973
Játék
Cinke igazán jó gyerek: nem zavarja a szüleit, akik nagyon elfoglaltak, és mindent megadnak neki ...
Filmek a TV-ben
H
16
K
17
Sze
18
18:10
Az utolsó út
német film, 2017 (feliratos)
18:20
Az ötödik elem
francia-amerikai sci-fi akciófilm, 1997
18:20
Öldöklő randevú
amerikai thriller, 2018
18:25
Egyedül az esküvőmön
belga film, 2018
18:40
The Expendables - A feláldozhatók 3.
amerikai-francia akciófilm, 2014
Mától a mozikban az Ad Astra, ennek apropóján exkluzív interjunk a Pesti Estben és az est.hu-n. Link bióban, kedvcsináló sztoriban! #bradpitt #adastramovie #bradpittinterju
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.