Litkai Gergő kedvenc könyve

- Mi a kedvenc könyved/könyveid?

- Ha a humoros műfajt nézzük, akkor a Molvania (Tom Gleisner; Santo Cilauro; Rob Sitch). Kamu útikönyv egy kitalált kelet-európai országról. A szamárköhögés szülőhazája és Európa legrégibb atomerőművének is helyet adó ország útikönyvéből megtudhatjuk például, hogy miért isznak a helyi pilóták felszállás előtt, és miért érintetlen a modern fogorvostudománytól a festőinek nem nevezhető, ám annál korruptabb ország.
- Van kedvenc idézeted?
 
Nehéz szeretni a jövő évi költségvetést. – Bajnai Gordon.  
De tudjad azt is ... – Márai Sándor: Füveskönyv. 
Két gyermek fürdött a patakban. – Gárdonyi Géza
 
- Milyen típusú könyvet szeretsz?
  
- Vászonkötésű, keménytáblás, mivel a puhakötésű gyakran széthullik, és melegben a villamoson beizzad az ember tenyerébe. Egy könyv pedig legyen élmény és ne csupán holmi papíripari termék.
 
- Általában egy vagy több könyvet olvasol egyszerre?  
 
- Általában több könyvet olvasok, de egyszerre egyet. Szeretem végigolvasni az izgalmas, sodró, felkavaró regényeket, most például a Fehér király volt utoljára Dragomán Györgytől, de közben vannak hosszú évek óta húzódó olvasmányaim, mint például a Messiások Spiró Györgytől. 
 
- Mit gondolsz a fiatalok olvasási szokásairól? 
 
- Fogalmam sincs, milyenek, de amikor beírtam a Google-ba, az első találat az alábbi volt: „Optimisták, de műveletlenek a 14–18 éves fiatalok.”  
OIL
2009.09.28
|


Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.