Aktuális témák a Star Trek 2-ben?

Még be sem mutatták az új Star Trek-mozit – melynek hazánkban idén májusban volt a premierje –, amikor már tudni lehetett, hogy a filmesek elkészítik a folytatását is. Az április eleji bejelentés óta azonban nem nagyon lehet hallani a projektről…
Az egyelőre cím nélküli folytatásról eddig mindössze csak annyit lehetett tudni, hogy bemutatását valamikor 2011-re tervezik, és hogy forgatókönyvét az első rész scriptjét is jegyző Roberto Orci és Alex Kurtzman írja, akikhez Damon Lindelof producer, több tévésorozat (Lost, Bostoni halottkémek) forgatókönyvírója is csatlakozik. 
 
A legújabb hírek szerint azonban állítólag kiderült már néhány részlet a készülő forgatókönyvről. Eszerint pedig a Star Trek 2. cselekménye aktuális témák köré fog szerveződni: (valamilyen formában) megjelennek majd benne napjaink legégetőbb problémái, azaz a globális felmelegedés, a világméretű terrorizmus és a gazdasági világválság. 
 
A korábbi Star Trek-mozifilmek csak elvétve reflektáltak aktuális dolgokra, jellemzően inkább a jövőbe helyezett díszletek közt is olyan súlyos és örök kérdéseket boncolgattak, mint a Shakespeare-drámák. Ezt a hagyományt azonban a mozifilmes sorozat újraalkotói és egyben megreformálói nem akarják folytatni, mert úgy vélik: az aktuális üzenet izgalmasabb, ráadásul a korábbi Star Trek-mozifilmek rendre meg is buktak – a nézőknél és a kritikusoknál egyaránt. 
 
A 2009-es, Star Trek Zerónak is nevezett Star Trekkel azonban újraindult a mozifilmes széria, és az első rész egyértelmű sikert aratott: hazájában már nyitó hétvégéjén 76 millió dollár körül keresett, jelenleg pedig közel 258 millió dolláron áll a bevétele, tehát eddig csaknem kétszer annyi pénzt hozott, mint amennyiből (140-150 millió dollár) készült. 
 
 
UIP
2009.10.01
|


Film premierek

Kópé

amerikai-kanadai animációs film, 87 perc, 2019

Downton Abbey

angol filmdráma, 122 perc, 2019

Curtiz - A magyar, aki felforgatta Hollywoodot

magyar életrajzi dráma, 98 perc, 2018

100 dolog

német vígjáték, 111 perc, 2018
Játék
Cinke igazán jó gyerek: nem zavarja a szüleit, akik nagyon elfoglaltak, és mindent megadnak neki ...
Filmek a TV-ben
18:10
18:20
Tűzparancs
amerikai akciófilm, 1996
18:30
Zorro
olasz-francia kalandfilm, 1975
18:40
A galamb
török film, 2018
18:40
Pomádé
amerikai zenés film, 1978
Ma még tart a Vegetáriánus Fesztivál előadásokkal, filmekkel, egészséggel és ételekkel. #vegetáriánusfesztivál #vegetarianus #joga #vegan #egeszseg #fenntarthatosag #programajanlo
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.