Fame - Hírnév

est.hu:
5/10
|
olvasói
8/10 (25)
A világ minden táján felbukkanó zenés-táncos-bűvészkedős-magamutogatós tehetségkutató műsorok idejében ismét hódítanak a nézői célcsoporttal hasonló korú fiatalok kalandjait dalok és koreográfiák segítségével elbeszélő zenés filmek.
Ám mivel a High School Musical-sorozat manipulatív bárgyúságával és korrekt látványvilágával nem könnyű versenybe szállni, amerikai barátaink kínjukban most egy remake-kel akarják diktálni a ritmust.
 
Az eredeti, 1980-as Fame a maga korában hiánypótló film volt, mert az előadó-művészettel kacérkodó, azaz ingoványos pályát választó, ráadásul egy gyorsan változó korban élő fiatalok problémáit exponálta, méghozzá egy olyan városba ültetve a történetet, ahol az etnikai és nemi identitások bőven szállítanak témát a hétköznapokban. A brit Alan Parker első amerikai filmjében kívülállóként egyszerre vizsgálta csodálattal és illette kritikával a New York-i fiatalokat, mint tette azt pár évvel korábban Milos Forman az Elszakadásban. Nos, az új változat alkotói nem sokat tudnak hozzáadni a kánonhoz, ez a Fame ugyanis pár tehetséges pályakezdő bemutatásán kívül megragad a Honey és vagy egy tucat másik „be-akarok-futni“ zenés film színvonalán, mintha az eredeti zacskós változatát néznék, ahol szinte egy az egyben vettek át pár jelenetet, figyelmen kívül hagyva, hogy azoknak milyen szerepük volt a történet építésében.  
 
Lehet, hogy mostoha időket élünk, amikor egy fiatalnak az a legnagyobb baja a világon, ha rálépnek az ájpodjára, mindez azonban nem lehet mentség arra, hogy a filmesek ne is próbálják megérteni őket, csak hagyják, hogy úgy táncoljanak, ahogyan ők fütyülnek.  
csmozi
2009.12.02
|
Fame
amerikai zenés film, 107 perc, 2009
Az 1980-as nagyszerű zenés film remake-jében a terrorizmus elleni háború gyermekei ropják a táncot, amíg híresek nem lesznek.
Színész:

Kay Panabaker
(Jenny Garrison)

Naturi Naughton
(Denise Dupree)

Kherington Payne
(Alice Ellerton)

Megan Mullally
(Ms. Fran Rowan)

Bebe Neuwirth
(Ms. Kraft)

Charles S. Dutton
(Mr. James Dowd)

Kelsey Grammer
(Mr. Martin Cranston)

Forgalmazza: Fórum Hungary
Bemutató: 2009. december 10.
(16 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.