Forgatókönyvíróként is tevékeny Downey

Azt eddig is lehetett tudni, hogy Robert Downey Jr. remek színész, de az csak most derült ki, hogy forgatókönyvírónak is kiváló. Részben átírta ugyanis a 2010. áprilisában érkező Vasember 2. forgatókönyvét, mert túl szimplának találta.
A film alkotói azonban Downey akcióján nemhogy megsértődtek volna, még örültek is annak, hogy akad segítségük. „Nagy volt rajtunk a nyomás, hogy gyorsan dobjuk össze a folytatást, hiszen az első rész több mint félmilliárd dollárt hozott. De Robert azt mondta, nem fogjuk összecsapni. Segített elmélyíteni a karakterek jellemét, és a cselekményben is fontos változtatásokat javasolt. Ahhoz képest, hogy a sztori alapja egy képregény, a végére a film kész Shakespeare-drámává kerekedett” – mondta Jon Favreau rendező, aki a film egyik producere is. 
 
Forgatókönyvíró „kollégájával” ugyanakkor Robert Downey Jr-nak vélhetően nem eshetett nehezére kijönni, hiszen a Stan Lee, Jack Kirby és a Marvel más művészei által kreált képregényen alapuló scriptet Justin Theroux jegyzi, aki elsősorban szintén színész. Közel negyven mozi- és tévéfilmben, illetve sorozatban játszott már, míg forgatókönyvíróként eddig csak két alkotás fűződik a nevéhez: a Trópusi vihar című őrült komédia (melyben egyébként pont Downey Jr. játszotta az egyik főszerepet) és a Tropic Thunder: Rain of Madness, ami az említett filmhez készült vicces áldokumentumfilm. 
 
A két színész-forgatókönvíró közös munkájának gyümölcsét a magyar nézők a hírek szerint valamivel az amerikai premier előtt csodálhatják meg, hiszen a Vasember 2-t (eredeti címén az Iron Man 2-t) a hazai mozik 2010. áprilisában mutatják be, míg az Egyesült Államok-beli filmszínházakban csak május 7-én kezdik el játszani. 
 
 
 
(UIP, IMDb) 
 
 
2009.12.03
|


Film premierek

Fekete karácsony

amerikai horror, 90 perc, 2019

Jumanji: A következő szint

amerikai kalandfilm, 123 perc, 2019

Családból is megárt a sok

francia vígjáték, 100 perc, 2019

A két pápa

amerikai-angol-argentin-olasz filmdráma, 125 perc, 2019
Játék
Menyhárt Jenő és ikonikus zenekara régi és új dalokkal hangol az ünnepekre.
Filmek a TV-ben
H
9
K
10
Sze
11
21:55
Szerepszemle
amerikai filmvígjáték, 2006
21:55
Isteni játék
bhután-ausztrál filmvígjáték, 1999
22:40
Füst
amerikai filmdráma, 1995
22:50
A hegy
amerikai film, 2018
22:50
X-akták: A film
kanadai-amerikai sci-fi thriller, 1998
Ma kerül ki a lelőhelyekre, ne feledjétek! A legjobb budapesti programokkal, keressétek és szeressétek! #PESTIESTLES játékuknk folytatódik, ha bárhol látod, fotózkodj vele, használd a #pestiestles hashtaget és mi belépőket adunk! #programajanlo #jatek #instajatek #nyeremenyjatek #nyereményjáték
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.