Forgatókönyvíróként is tevékeny Downey

Azt eddig is lehetett tudni, hogy Robert Downey Jr. remek színész, de az csak most derült ki, hogy forgatókönyvírónak is kiváló. Részben átírta ugyanis a 2010. áprilisában érkező Vasember 2. forgatókönyvét, mert túl szimplának találta.
A film alkotói azonban Downey akcióján nemhogy megsértődtek volna, még örültek is annak, hogy akad segítségük. „Nagy volt rajtunk a nyomás, hogy gyorsan dobjuk össze a folytatást, hiszen az első rész több mint félmilliárd dollárt hozott. De Robert azt mondta, nem fogjuk összecsapni. Segített elmélyíteni a karakterek jellemét, és a cselekményben is fontos változtatásokat javasolt. Ahhoz képest, hogy a sztori alapja egy képregény, a végére a film kész Shakespeare-drámává kerekedett” – mondta Jon Favreau rendező, aki a film egyik producere is. 
 
Forgatókönyvíró „kollégájával” ugyanakkor Robert Downey Jr-nak vélhetően nem eshetett nehezére kijönni, hiszen a Stan Lee, Jack Kirby és a Marvel más művészei által kreált képregényen alapuló scriptet Justin Theroux jegyzi, aki elsősorban szintén színész. Közel negyven mozi- és tévéfilmben, illetve sorozatban játszott már, míg forgatókönyvíróként eddig csak két alkotás fűződik a nevéhez: a Trópusi vihar című őrült komédia (melyben egyébként pont Downey Jr. játszotta az egyik főszerepet) és a Tropic Thunder: Rain of Madness, ami az említett filmhez készült vicces áldokumentumfilm. 
 
A két színész-forgatókönvíró közös munkájának gyümölcsét a magyar nézők a hírek szerint valamivel az amerikai premier előtt csodálhatják meg, hiszen a Vasember 2-t (eredeti címén az Iron Man 2-t) a hazai mozik 2010. áprilisában mutatják be, míg az Egyesült Államok-beli filmszínházakban csak május 7-én kezdik el játszani. 
 
 
 
(UIP, IMDb) 
 
 
2009.12.03
|


Film premierek

Kópé

amerikai-kanadai animációs film, 87 perc, 2019

Downton Abbey

angol filmdráma, 122 perc, 2019

Curtiz - A magyar, aki felforgatta Hollywoodot

magyar életrajzi dráma, 98 perc, 2018

100 dolog

német vígjáték, 111 perc, 2018
Játék
A pekingi táncos előadás három jó barátról szól, és megismerteti a nézőket a hagyományos kínai operával.
Filmek a TV-ben
22:30
Pearl Harbor - Égi háború
amerikai filmdráma, 2001
22:35
Sikoly
amerikai horrorfilm, 1996
22:45
Fosztogatók
amerikai akcióthriller, 2016
22:55
Zack és Miri pornót forgat
amerikai vígjáték, 2008
22:55
Az utolsó dobás
amerikai thriller, 1998
Szimpla Táncház, ma egész éjjel népzene! @szimplakert #tanchaz #nepzene #elozene
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.