Zombivadász Austen-hősnő lesz Portman

Jane Austen klasszikusa, a Büszkeség és balítélet adaptációjában tűnik fel Natalie Portman, akinek zombivadászként is meg kell állnia a helyét – méghozzá ugyanabban a filmben. A bizarr alkotás címe: Pride and Prejudice and Zombies.
A Seth Grahame-Smith által jegyzett könyveredetiben Jane Austen klasszikusa egy olyan új cselekményszállal bővül, mely szerint a holtak zombikként támadnak fel sírjaikból. Elizabeth Bennet tehát „két bál és házassági ajánlat között” kénytelen élőhalottakat irtani. Így már az sem meglepő, hogy mind az öt Bennet lány valamely halálos harcművészet mestere. 
 
A Lionsgate gyártásában készülő filmben – melynek Portman nemcsak színésze, de egyik producere is lesz – Natalie Portman Elizabeth Bennetet játssza majd. A további szereposztás egyelőre még nem ismert, ahogy a rendező személye és a forgatás részletei sem. Annyit viszont lehet tudni, hogy a kosztümös horror valamikor 2011-ben kerül mozikba. 
 
„Natalie és én régóta szenvedélyes rajongói vagyunk Jane Austen könyveinek, és ez egy friss, vicces és gondolatébresztő útja annak, ahogy az írónő munkájához közelíthetünk. A XIX. század eleji Angliában garázdálkodó zombik ötlete elsőre talán vadnak tűnhet, de ez a csavar modernitást kölcsönöz ennek a jól ismert szerelmi történetnek” – nyilatkozta a másik producer, Annette Savitch. 
 
A Pride and Prejudice and Zombies először 2009. áprilisában jelent meg a Quirk Booksnál, és a New York Times bestseller-listájának harmadik helyéig sikerült felküzdenie magát. A könyv – melynek szerzőjeként Jane Austen és Seth Grahame-Smith egyaránt fel van tüntetve – magyarul is megjelent, Büszkeség és balítélet meg a zombik címmel. 
 
Ugyanez a philadelphiai kiadó adta ki a Sense and Sensibility and Sea Monsters (Értelem, érzelem és tengeri szörnyek) című alkotást, ami szintén egy Austen-művön alapul. Sőt már azt is bejelentették, hogy 2010. márciusában megjelenik a Pride and Prejudice and Zombies előzménye, a Dawn of the Dreadfuls
 
 
 
(est.hu összeállítás) 
 
 
2009.12.12
|


Film premierek

Jojo Nyuszi

amerikai-cseh-új-zélandi vígjáték, 108 perc, 2019

Hivatali eltávozás

amerikai horror-vígjáték, 86 perc, 2019

1917

amerikai-angol háborús film, 110 perc, 2019

Richard Jewell balladája

amerikai filmdráma, 129 perc, 2019
Játék
A Downton Abbey, ez a világméretű szenzáció ezúttal egy lenyűgöző egész estés film formájában tér vissza, melyben a közkedvelt Crawley-ékra és rettenthetetlen személyzetükre életük legfontosabb pillanata vár.
Filmek a TV-ben
23:40
Legbelső félelem
amerikai thriller, 1996
23:40
Greenberg
amerikai filmdráma, 2010
23:55
Pókerarcok
amerikai krimi, 1998
23:55
Bad Boys - Mire jók a rosszfiúk?
amerikai akció-vígjáték, 1995
23:55
Rust Creek
amerikai horror, 2018
Robert Downey Juniornak saját állatkertje van Malibuban. #robertdowneyjr #animallover #allatbarat #zoo #privatezoo #allatkert
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.