Letöltésben is a Star Trek a király

Az új Star Trek-mozi bizonyult idén az illegális letöltési listák éllovasának: több mint 10 millió alkalommal töltötték le az interneten. A sorrendet nemrégiben egy kifejezetten a fájlmegosztást monitorozó blog hozta nyilvánosságra.
A 2009-es évben a „filmkalózok” által leginkább kedvelt további alkotások közé olyan művek kerültek még be, mint a Transformers-folytatás a második helyen, Guy Ritchie bronzérmes Spílere, továbbá a Másnaposok című népszerű legénybúcsús vígjáték és az Alkonyat, mely filmeknek a negyedik, illetve az ötödik helyezést sikerült kivívniuk. 
 
A TorrentFreak által létrehozott lista azon a mérésen alapul, melynek során a blog munkatársai a BitTorrent fájlmegosztó szoftver alkalmazásával történő, úgynevezett „peer-to-peer” módszert használók számát és letöltéseit vizsgálták. Jelenleg a BitTorrent az egyik legnépszerűbb eljárás a nagyméretű fájlok interneten történő átvitelére. 
 
Az illegális letöltések TOP10-es listájának második felében olyan alkotásokat találunk, mint a District 9 (6. hely), a Harry Potter és a Félvér Herceg (7.), A dolgok állása (8.), az X-Men kezdetek: Farkas (9.) és a Képlet (10.). Érdekes módon az X-Men-spin-offot csak – legalábbis a lista élén található filmekhez képest – viszonylag kevesen, alig valamivel több mint 700 ezren töltötték le, pedig ehhez az alkotáshoz kapcsolódott az idei év legnagyobb vonatkozó botránya: a Farkas kalózmásolata ugyanis már a hivatalos bemutató előtt felkerült a netre, ahol a felhasználók rögtön rávetették magukat (két nap alatt több mint 75 ezren töltötték le). 
 
Mindezek ellenére – legalábbis a felmérés alapján – úgy tűnik azonban, hogy nem az illegális letöltések veszélyeztetik leginkább és okozzák elsősorban a moziipar jelenleg tapasztalható hanyatlását, hiszen a lista élén egytől egyig olyan filmeket találunk, melyek a hivatalos moziforgalmazásban is nagyot szóltak: esetenként rekordokat döntöttek vagy több hétig tanyáztak a jegybevételi toplisták első helyén. Ez egybecseng egyébként a TorrentFreak tavalyi felmérésének eredményeivel is: akkor valamivel több mint 7 millió letöltéssel A sötét lovag lett a „nyertes”. 
 
 
bbc.co.uk
2009.12.24
|


Film premierek

A vadon hívó szava

amerikai kalandfilm, 100 perc, 2020

Isten létezik, és Petrunijának hívják

belga-francia-horvát-macedón-szlovén filmdráma, 100 perc, 2019

Wasp Network: Ellenállók

belga-francia-spanyol thriller, 123 perc, 2019

Öngyilkos túra

dán-német-norvég misztikus dráma, 90 perc, 2019

A mennyországnak kell lennie

francia-kanadai-német-palesztin-török vígjáték, 97 perc, 2019
Játék
2002-ben megszületett Spanyolország válasza a franciák büszkeségére, a Manu Chaóra.
Filmek a TV-ben
H
17
K
18
Sze
19
22:45
Végső állomás 3.
amerikai-német horror, 2006
22:50
Gyilkos kilátások
angol thriller, 2008
22:50
Barátok babával
amerikai romantikus vígjáték, 2011
22:55
Párizsból szeretettel
francia akciófilm, 2010
23:25
Foxtrott
izraeli film, 2017
? ITT AZ ÁLARCOK ÉS MASKARÁK IDEJE! Fotó: 1940., fortepan/Kurutz Márton #hétfotója #pestiest #estipest
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.