Tim Burton a cannes-i zsűrielnök

Tim Burton amerikai filmrendező, a közelgő Alice in Wonderland direktora lesz az idei, 63. Cannes-i Nemzetközi Filmfesztivál zsűrielnöke. A május 12-től 11 napon keresztül futó neves mustra nemzetközi zsűrije kilenc tagból fog állni.
Burton nyilatkozata szerint természetesen nagyon várja már a feladatot, amit nagy megtiszteltetésnek tart. „Amikor Cannes-ra gondolsz, a világ filmgyártására gondolsz. És mivel a filmek mindig is olyanok voltak számomra, mint az álmok, ez olyan, mintha egy álmom válna valóra” – mondta az Ollókezű Edward rendezője. 
 
„Miután életem korai szakaszát 48 órás horrormaratonokkal és triplafilmek megtekintésével töltöttem, azt hiszem, készen állok a feladatra” – tette hozzá Burton, a zsűrizés fizikailag is megterhelő feladatára, a hosszas mozizásokra célozva. Az 51 éves filmestől nem teljesen idegen egyébként Cannes, hiszen Ed Wood című alkotását bemutatták az 1995-ös fesztiválon. 
 
A Cannes-i Filmfesztivál elnöke, Gilles Jacob Burtont varázslónak nevezte, és kifejezte abbéli reményét is, hogy a direktor – akinek filmjei közé a fentieken kívül olyan munkák tartoznak, mint a Beetlejuice, A majmok bolygója, a Batman, a Charlie és a csokigyár vagy a Sweeney Todd – „kedves őrültsége és gótikus humora áthatja majd a Croisette-et”
 
Eközben pedig összeállt a Berlini Nemzetközi Filmfesztivál zsűrije is. Mint arról korábban már beszámoltunk, a nemzetközi zsűri elnöke itt Werner Herzog lesz. A német filmrendezőhöz most olyan nevek csatlakoztak, mint az Oscar-díjas Renée Zellweger, Yu Nan kínai színésznő, Nuruddin Farah szomáliai író, Francesca Comencini olasz rendező, Cornelia Froboess német színésznő és José Maria Morales spanyol producer. Az idei Berlini Filmfesztivált február 11. és 21. között tartják. 
 
 
bbc.co.uk
2010.01.27
|


Film premierek

Fekete karácsony

amerikai horror, 90 perc, 2019

Jumanji: A következő szint

amerikai kalandfilm, 123 perc, 2019

Családból is megárt a sok

francia vígjáték, 100 perc, 2019

A két pápa

amerikai-angol-argentin-olasz filmdráma, 125 perc, 2019
Játék
Menyhárt Jenő és ikonikus zenekara régi és új dalokkal hangol az ünnepekre.
Filmek a TV-ben
H
9
K
10
Sze
11
Cs
12
21:50
A lelkész titka
amerikai thriller, 2017
22:00
Hétköznapi emberek
amerikai filmdráma, 2012
22:00
Az
amerikai horror, 2017
22:15
22:50
Ted
amerikai vígjáték, 2012
Színdarab készült a Szpasszkij–Fischer sakkmeccsből. Az 1972-es világbajnoki szovjet-amerikai döntőt a hidegháború közepén játszották Izlandon. Sosem látott figyelem kísérte a meccset, a londoni Hampstead Theatre viszi színre az ?évszázad sakkmeccsét". #szinhazajanlo #szpasszkijfischer #spasskyfischer #sakkmeccs #sakkszinhaz #sakkvb #hideghaborustortenet #háborústörténetek
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.