Burton és Bekmambetov a vámpírok ellen

Vámpírvadászként jelenik meg Abraham Lincoln egykori amerikai elnök Tim Burton, az Alice Csodaországban direktora készülő filmjében, amit Timur Bekmambetovval (Wanted) közösen készül vászonra vinni Seth Grahame-Smith regénye alapján.
Burton és Bekmambetov nem először fognak együtt dolgozni: korábbi közös munkájuk a 9 című animációs film, amit mindketten producerként jegyeznek és amit az április 8-tól 18-ig tartó 17. Titanic Nemzetközi Filmfesztiválon láthat először a magyar közönség. A Hollywood Reporter értesülései szerint az új filmre is produceri megállapodást írt alá a két filmes. 
 
A készülő közös projekt Seth Grahame-Smith Abraham Lincoln: Vampire Hunter (Abraham Lincoln, a vámpírvadász) című regényén alapul. Ugyanez a szerző írta azt a könyvet is, ami alapján Natalie Portman főszereplésével készül rendhagyó Jane Austen-film: a Pride and Prejudice and Zombies (Büszkeség és balítélet meg a zombik). 
 
Míg a Büszkeség és balítélet meg a zombikban, a Büszkeség és balítélet című Austen-klasszikus kicsavart, „szörnyesített” verziójában a Bennet lányok Elizabeth Bennet vezetésével két bál és házassági ajánlat között élőhalottakat irtanak, addig az Abraham Lincoln: Vampire Hunterben az egykori amerikai elnök jól képzett vámpírvadászként jelenik meg. 
 
A fent említett regényeket megjelentető philadelphiai kiadó adott már ki könyvet Sense and Sensibility and Sea Monsters (Értelem, érzelem és tengeri szörnyek) címmel is, ami szintén egy Jane Austen-művön alapul, és hamarosan megjelenik – nem Grahame-Smith, hanem egy másik szerző tollából – a Büszkeség és balítélet meg a zombik előzménye, a Dawn of the Dreadfuls is. 
 
 
wenn
2010.03.04
|


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Filmek a TV-ben
H
23
K
24
Sze
25
Cs
26
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.