A legboldogabb lány a világon

est.hu:
8/10
|
olvasói
9/10 (3)
Delia Fratila a legboldogabb lány a világon: a vidéki középiskolás ugyanis egy gyümölcslé címkéinek beküldésével nyert egy autót. Most pedig Bukarestbe utazik a szüleivel, hogy mindezt ország-világ előtt el is mondja, ...
...hiszen az akció része az is, hogy reklámfilmet forgatnak a sorsolás nyerteseinek főszereplésével – köztük Deliával. A lánynak nincs más dolga, mint beülni a nyereményautóba és fél percben kamerába mondani hatalmas szerencséjét, majd nagyot kortyolni az ominózus üdítőből. Nem tűnik nehéznek, Delia eleinte élvezi is a sminkelés izgalmát és azt, hogy életében először a figyelem középpontjában lehet.
 
Csakhogy a forgatás egyre csak nyúlik, a felvételek és a problémák szaporodnak, az üdítő pedig egyre jobban megkeseredik szegény főhősnő szájában. Mikor a megrendelő kitalálja, hogy „ennek a lánynak bajusza van”, amit azonnal le kell gyantázni, valódi tortúra kezdődik Delia számára – aminek a végén még a jól megérdemelt jutalom sem várja… 
 
A sok monoton ismétlődés miatt A legboldogabb lány a világon Deliájának kálváriája leginkább a szintén román Lazarescu úr halála főhőséére emlékeztet. Csak itt pont fordítva működik a mechanizmus: míg a Lazarescuban a folyamatosan tárgyként kezelt szerencsétlen öregember a néző szemében is fokozatosan elszemélytelenedett és identitását vesztette, addig Radu Jude alkotásában addig-addig macerálják ezt az eleinte egy cseppet sem érdekes, unalmas kamaszlányt, míg igazi kis hőssé válik, akivel együtt tudunk érezni szánalmas kalandja minden egyes percében. 
firkász
2010.04.29
|
Cea mai fericită fată din lume
holland-román filmdráma, 100 perc, 2009
Egy román lány autót nyer egy sorsoláson, melyet Bukarestben készül átvenni a családjával. Csakhogy odáig el is kell jutni, majd viszonzásként a cég reklámfilmjében kell szerepelni.
Rendező:

Radu Jude

Forgalmazza: Másképp Alapítvány
Bemutató: 2010. május 6.
(4 kép)


Film premierek

Toy Story 4.

amerikai animációs film, 100 perc, 2019

Casanova - Az utolsó szerelem

francia történelmi dráma, 98 perc, 2019

Gyerekjáték

amerikai horror, 90 perc, 2019

Csekély esély

amerikai vígjáték, 125 perc, 2019
Játék
AZ A BAAAJ... …hogy Kiki nem szeret kirándulni. És hogy anya mindig sokat dolgozik. És hogy a nagyi háza teli van pókokkal. És még annyi minden más is!
Filmek a TV-ben
H
17
K
18
Sze
19
18:10
Elveszve az Amazonasnál
német film, 2013
18:25
A szökevény
amerikai akciófilm, 1993
18:30
Collateral - A halál záloga
amerikai thriller, 2004
18:30
Scooby-Doo és a madárijesztő
amerikai animációs film, 2013
18:40
Igazság - A CBS-botrány
amerikai filmdráma, 2015
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.