Politikai thrillert forgat Emmerich Shakespeare-ről

Roland Emmerich szívesen választ filmtémául nagy apokaliptikus katasztrófákat, most azonban teljesen más terepre merészkedett. Legújabb mozija, az Anonymus egy politikai thriller, melynek középpontjában William Shakespeare áll.
Megszokhattuk már: Roland Emmerich akkor van igazán elemében, ha a világvégével kell összemérnie az erejét: legyen szó ellenséges földönkívüliekről, váratlan klímaváltozásról vagy a maja naptár megjövendölte általános katasztrófáról, legnagyobb filmjeiben – például A függetlenség napjában, a Holnaputánban vagy a 2012-ben – a teljes pusztulás képeivel nyűgözte le nézőit.
 
A rendező azonban most, úgy tűnik, szakít ezzel a hagyománnyal, Anonymus című legújabb filmje ugyanis, melynek bemutatója 2011-ben várható, egy a XVII. század elején játszódó politikai thriller, középpontjában pedig az a férfi áll, aki állítólag William Shakespeare színdarabjait írta. Rhys Ifans Oxford grófját alakítja majd, aki bizonyos elméletek szerint I. Erzsébet királynő (őt Vanessa Redgrave kelti életre) törvénytelen fia, és aki már felnőtt korában el is csábította az uralkodónőt – és egy másik törvénytelen örököst nemzett vele. 
 
– Eddig arról ismertek, hogy a világ legnagyobb szobrait és épületeit filmeztem, amint összedőlnek és elpusztulnak – nyilatkozta a rendező. – Most a legnagyobb irodalmi és történelmi alakok nimbuszával csinálom ezt. Én nem a tudósokkal akarok vitatkozni, hanem a nézőket szeretném szórakoztatni egy olyan történettel, ami szinte minden Shakespeare-darabban megtalálható: van benne cselszövés, törvénytelen örökös, vérfertőzés, lázadás, királyok, királynők.. 
 
 
 
IC Press
2010.05.13
|


Film premierek

Demóna: A sötétség úrnője

amerikai családi film, 118 perc, 2019

Zombieland - A második lövés

amerikai horror-vígjáték, 99 perc, 2019

Álomnagyi

belga-francia vígjáték, 99 perc, 2019

A lelőhely

amerikai-kanadai sci-fi, 100 perc, 2018
Játék
One-woman show egy utolsó felvonásban William Luce művéből a GK Társulat és a Manna produkciójában.
Filmek a TV-ben
H
14
K
15
Sze
16
22:35
Végső állomás 3.
amerikai-német horror, 2006
22:45
Ready Player One
amerikai sci-fi, 2018
22:50
Lenyűgöző teremtmények
amerikai fantasy, 2013
22:50
Vérző olaj
amerikai dráma, 2008
Már a lelőhelyeken az új Pesti Est! Fotózkodj vele ha látod, használd a #pestiestles hashtaget, és mi belépőkkel ajándékozunk meg! #jatek #hashtagjáték #nyeremenyjatek #kulturalisjatek
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.